Početna Gradske teme Uhapšeni novosadski ortoped tereti se da je od tri pacijenta uzeo 4.200...

Uhapšeni novosadski ortoped tereti se da je od tri pacijenta uzeo 4.200 evra mita

0

Lekar specijalista Kliničkog centra Vojvodine I.E. (44) uhapšen je zbog sumnje da je primio mito, saopštio je MUP.

Kako se navodi, uhapsili su ga pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Ortoped je uhapšen u petak, oko 14 časova, na Klinici za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju Kliničkog centra Vojvodine.

Policija je uhapsila i Ž.S. (60) osumnjičenog za posredovanje u davanju mita i podnela krivične prijave u redovnom postupku protiv još tri osobe, od kojih je jedna policajac.

Osumnjičeni lekar I.E. tereti se da je od tri pacijenta ukupno uzeo 4.200 evra kako bi ih operisao, mimo liste čekanja. Sumnja se da je za dve operacije uzeo po 1.500 evra, dok je za treću tražio i uzeo 1.200 evra.

Ž.S. se na teret stavlja da je kao posrednik učestvovao u davanju mita od 1.500 evra osumnjičenom lekaru.

Krivična prijava zbog sumnje da su dali mito biće podneta protiv dve osobe, dok će protiv četrdesetosmogodišnjeg policajca biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je posredovao u davanju mita.

Osumnjičenim I.E. i Ž.S. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay