Početna Gradske teme Umesto “Autokopa” nova saobraćajnica

Umesto “Autokopa” nova saobraćajnica

0

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije donela je odluku da rušenje nekadašnjeg “Autokopa” na Futoškom putu poveri “MB Kopu” iz Petrovaradina, kao nosiocu posla.

Ovo preduzeće će, zajedno sa firmama “Kosmo-kop” iz Bukovca i “Vojmilović kompani” d.o.o iz Novog Sada imati 30 kalendarskih dana da ukloni objekte komleksa, a za taj posao će dobiti skoro tri miliona dinara s PDV-om.

Razlog za rušenje objekata, kako je navedeno u konkursnoj dokumentacije, je raščišćavanje parcele, jer je na tom mestu predviđena izgradnju saobraćajnice koja bi trebalo da poveže Ulicu Ive Ćipika s Futoškim putem.

Naime, planirano je rušenje četiri prizemna objekta ukupne površine više od hiljadu kvadrata. Najveća od četiri zgrade ima 598 kvadrata, dok je površina najmanje 102 metra kvadratna. Reč je o klasično zidanim objektima od pune opeke, od kojih je na dva porušena krovna konstrukcija.

Kompleks “Autokopa” već odavno je napušten, a građani koji žive u okolini i putem našeg portala ukazivali su da delimično urušene zgrade ugrožavaju bezbednost prolaznika, ali i osoba koje tu nelegalno borave.

Izvor: Mojnovisad.com
Foto: