Početna Gradske teme Uređuje se okolina nove fabrike čokolade u Novom Sadu

Uređuje se okolina nove fabrike čokolade u Novom Sadu

0

U infrastrukturu nove fabrike čokolade u Novom Sadu, investicije kompanije “Beri Kalebo”, Grad je uložio oko 342 miliona dinara, navode u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.

Na lokalitetu istočno od puta M7 i južno od kaćke petlje izgrađena su dva kolska prilaza fabrici dužine 22 metara (svaki po 11 metara), pešačka staza u dužini od 545 metara i biciklistička od 170 metara.

Izgrađeno je, dodaju u Gradu, i 62 parking mesta za potrebe fabrike.

“Zacevljena je atmosferska kanalizacija u dužini od 566 metara i obavljeni radovi na čišćenju i uređenju kanala u dužini od 421 metar, sa izradom zagata i izlivne građevine. Izgrađena je kanalizacija u dužini od 3.800 metara, sa jednom crpnom stanicom, od lokaliteta istočno od Zrenjaninskog puta do ulice Bajči Žilinskog”, poručuju u upravi.

Fabrika čokolade takođe je priključena na vodovod i kanalizaciju, što je učinjeno i da 10 drugih firmi i fabrika duž iste trase.

Kad će fabrika čokolade početi sa radom još uvek nije poznato. Gradnja je počela pre više od godinu dana, a u međuvremenu su sprovedeni i konkursi za zapošljavanje u pogonu.

Država i Grad su, inače, subvencionisali ovu fabriku sa čak 14,2 miliona evra iz budžeta i u vidu poklanjanja vrednog zemljišta, a očekuje se zapošljavanje oko stotinu radnika u narednim godinama.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay