Početna Gradske teme Uručena pomoć Sigurnoj dečjoj kući u Novom Sadu

Uručena pomoć Sigurnoj dečjoj kući u Novom Sadu

0

Školski pribor, garderoba i sredstva za ličnu higijenu, prikupljeni u Južnobačkom upravnom okrugu, uručeni su Centru za socijalni rad grada Novog Sada, odnosno Sigurnoj dečjoj kući.

U tom prihvatilištu trenutno boravi 11 dece, a u sakupljanju pomoći učestvovalo 47 osnovnih i srednjih škola.

“Sedam godina zaredom prikupljamo pomoć za decu s Kosova i Metohije, te štićenike Centra za socijalni rad i mališane iz Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici”, objasnio je načelnik Južnobačkog upravnog okruga Milan Novaković, i zahvalio se školama na podršci, odnosno deci i njihovim roditeljima, nastavnicima i direktorima.

On je podsetio na to da su gradonačelnik Miloš Vučević i Gradsko veće doneli odluku da vrtići ove godine budu besplatni, i to je, kako je naveo, dokaz brige o deci i njihovoj budućnosti.

Direktorka Centra za socijalni rad grada Novog Sada Dobrila Čačija istakla je da svaka pomoć toj ustanovi mnogo znači, između ostalog i zbog toga što pokazuje da neko misli na njihove štićenike i razume s kojim se sve problemima ta ustanova suočava.

“Potrebe štićenika se stalno proširuju i povećavaju, a naši kapaciteti su ograničeni”, objasnila je Dobrila Čačija. “Svaka pomoć je dobrodošla jer pokazuje da nismo sami.”

Rukovodilac prihvatilišta Sigurna dečja kuća pri Centru za socijalni rad grada Novog Sada Branko Zelenbaba kaže da je trenutno popunjeno 80 odsto kapaciteta te ustanove, u kojoj boravi 11 dece, mahom iz Novog Sada, dok je četvoro štićenika s područja nekih drugih centara.

“Nedostatak osoblja je ozbiljan problem s kojim se suočavamo. Budući da nam je troje kolega otišlo, nedostaje nam još zaposlenih da bismo se maksimalno posvetili deci i pomogli im”, rekao je Zelenbaba.

Izvor: Dnevnik
Foto: Unsplash