Početna Gradske teme Utvrđene kvote za upis studenata na fakultete Univerziteta u Novom Sadu

Utvrđene kvote za upis studenata na fakultete Univerziteta u Novom Sadu

0

Utvrđene su kvote za upis studenata u prvu godinu osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija koji se finansiraju iz budžeta Vojvodine, saopštila je Pokrajinska vlada.

U pitanju su studentima koji će studirati na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu, kao i na visokim školama strukovnih studija čiji je osnivač Pokrajina.

Utvrđene su kvote i za budžetska mesta za upis u prvu godinu master i doktorskih akademskih studija na fakultetima u sastavu Univerziteta u Novom Sadu, kao i za prvu godinu master strukovnih studija na visokim školama čiji je osnivač Pokrajina.

Ukupan broj studenata koji se mogu upisati u prvu godinu osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija, koji se finansiraju iz budžeta Vojvodine na fakultetima u sastavu Univerziteta u Novom Sadu, u školskoj 2024/2025. godini jeste 5.651.

Za upis na prvu godinu master i doktorskih studija na finansiranju iz budžeta Pokrajine na fakultetima u sastavu Univerziteta u Novom Sadu, u novoj školskoj godini predviđena su 2.944 budžetska mesta.

Prvu godinu studijskih programa osnovnih strukovnih studija u visokim školama strukovnih studija u školskoj 2024/2025. godini, na budžetu će moći da pohađa 1.021 brucoš.

Predviđeno je i to da se na budžetska mesta u prvu godinu master strukovnih studija u visokim školama strukovnih studija mogu upisati 32 studenta.

Izvor: 021.rs
Foto: Arhiva