Početna Gradske teme Veći deo Novog Sada sinoć ostao bez struje, požar u ataru Veternika

Veći deo Novog Sada sinoć ostao bez struje, požar u ataru Veternika

0

Neki delovi Novog Sada sinoć su ostali bez električne energije zbog, kako se pretpostavllja, požara koji je izbio u blizini dalekovoda. Struje nije bilo na Limanu, Grbavici, Telepu, Adicama, pojedinim delovima grada na sremskoj strani, kao i u Sremskim Karlovcima.

Iz Elektromreže Srbije (EMS), potvrdili su da je požar izbio u blizini dalekovoda i da su potrošači koji dobijaju električnu energiju iz TS Novi Sad 1 i TS Novi Sad 7 ostali bez napajanja električnom energijom od 20.37 do 20.53 časova.

– Razlog ovome je najverovatnije požar koji je detektovan u blizini dalekovoda 110 kV broj 127/1 TS Novi Sad 1 – TS Novi Sad 3 i zbog čega su odreagovali sistemi zaštite. Potrošači su dobili elektičnu energiju prenapajanjem, a policija i ekipe Elektromreže Srbije AD su na licu mesta – navedeno je u saopštenju iz EMS.

Kako “Dnevnik” prenosi, veći požar izbio je sinoć u ataru u Veterniku. Prema rečima žitelja obližnjeg naselja, požar je izbio zbog kvara na obližnjem dalekovodu, a plamen je gasilo nekoliko ekipa vatrogasaca.

Prema nezvaničnim saznanjima, požaru je prethodio jak bljesak i prasak sa dalekovoda.

Sudar zbog semafora koji nisu radili

Zbog nestanla struje, nisu radili ni semafori ni ulična rasveta u pojedinim delovima Novog Sada, zbog čega je došlo i do manje saobraćajne nesreće na raksrsnici kod Limanske pijace. Sudarili su se autobus Gradskog saobraćajnog preduzeća, koji je saobraćao na liniji 12 i putnički automobil.

Izvor: novisad.com, Dnevnik, RTV
Foto: Pixabay