Početna Gradske teme Veselin Bojat povukao kandidaturu za Februarsku nagradu: Predloženi Tadija Kačar, Zoran Đerić…

Veselin Bojat povukao kandidaturu za Februarsku nagradu: Predloženi Tadija Kačar, Zoran Đerić…

0

Komisija za obeležavanje praznika prihvatila je 11 inicijativa za Februarsku nagradu za 2021. godinu. Direktor Doma zdravlja “Novi Sad” Veselin Bojat zamolio je da njegova kandidatura bude povučena.

Među predloženima su bokser Tadija Kačar, upravnik Srpskog narodnog pozorišta Zoran Đerić, džudista prof. dr Slavko Obadov, specijalista strukovna sestra Vesna Imbronjev, kompozitor Stevan Divjaković, dr Siniša Saravolac, Milorad Srdić (posthumno), specijalista ginekologije i akušerstva dr Zorica Crnogorac, hipoterapeut Vesna Stošić, profesor u penziji Boško Brzić.

Ono što se ne dešava svake godine jeste da neko od predloženih kandidata odstupi od daljeg procesa u odabiru potencijalnog dobitnika gradskog priznanja. To je učinio direktor Doma zdravlja “Novi Sad” Veselin Bojat, kojeg su predložili Vojin Milinković, prof. dr Tihomir Vejnović, prof. dr Stojan Sekulić, Rukometni klub Vojvodina, Udruženje građana JAGAT, Eko centar Vodomar 05, Savez vozača Novog Sada i MB Taksi.

On je u pismu članovima i članicama Komisije istakao da je sa – ponosom i radošću primio vest da se njegovo ime našlo na spisku onih koji zavređuju Februarsku nagradu

Takvoj privilegiji se nisam nadao, čime je samo imenovanje u mojim očima još veći ponos. Zahvaljujem se svima koji su moj rad i zalaganje prepoznali, što ih je podstaklo da me preporuče za ovu prestižnu nagradu. Moj posao lekara i direktora Doma zdravlja ‘Novi Sad’ u svom opisu sadrži brigu, empatiju i pomaganje, a oni nisu kategorija koja treba da se nagrađuje, jer su integrativni deo onog što mi je životni poziv. Verujem da je i ono što sam naučio od roditelja doprinelo tome da na svoj posao i postignuća gledam sa skromnošću, bez da očekuje pohvale – naveo je Bojat u pismu Komisiji za obeležavanje praznika i dodelu priznanja.

Na sledećoj sednici članovi Komisije predložiće kandidata za Februarsku nagradu, a konačnu reč daće odbornici i odbornice Skupštine Grada Novog Sada.

Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana.

Ovo priznanje Skupština grada dodeljuje građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Grada – 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay