Početna Gradske teme Više od 1.500 firmi na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Više od 1.500 firmi na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

0

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu počeće u subotu, 11. maja, a prvi put će imati i zemlju partnera i zemlju prijatelja Italiju i Tunis.

Manifestacija se održava 86. put i na njemu će nastupiti 1.518 firmi, institucija i organizacija koje dolaze iz 32 zemlje, a donose proizvode i usluge iz 61 države.

“Prvi put ćemo u okviru Nacionalne izložbe stoke imati Izložbu genetskih potencijala u okviru koje će biti predstavljene autohtone rase, neophodne za održanje biodiverziteta. Posle više od 20 godina imamo 17 kolektivnih izložbi. Prvi put ćemo imati i Dan voćara, u sredu, 15. maja”, najavio je direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

Biće organizovana Izložba hrane i Nacionalna izložba stoke uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, resornog Pokrajinskog sekeratrijata i Grada Novog Sada, a Izložba poljoprivredne mehanizacije biće na 35.000 metara kvadratnih.

U Kongresnom centru će svakodnevno organizovati, konferencije, panele i edukacije, najvili su organizatori. Ambasador Tunisa Sejf Alah Redžeb najavio je da će ta “zemlja prijatelj” nastupiti sa 12 kompanija koje stižu iz Afrike.

Prema njegovim rečima, predstaviće uglavnom poljoprivredno-prehrambene proizvode, a na Sajam dolaze kako bi pronašle partnere u Srbiji i regionu.

Direktorka Italijanske agencije za spoljnu trgovinu Marina Skonjamiljo, najavila je nastup oko 30 italijanskih kompanija i dolazak oko 45 privrednika koji će imati direktne susrete sa izlagačima.

Generali Osiguranje Srbija je osmu godinu zaredom Strateški partner Novosadskog sajma i Generalni sponzor Međunarodnog poljoprivrednog sajma. Poljoprivrednu mehanizaciju, mašine i opremu će predstaviti i firme iz devet zemalja, a prvi put će na Poljoprivrednom sajmu nastupiti Udruženje proizvođača i dilera poljoprivrednih mašina iz Rusije.

Izvor: 021
Foto: Pixabay