Početna Gradske teme Više od 350 novih knjiga za biblioteku OŠ “Miloš Crnjanski”

Više od 350 novih knjiga za biblioteku OŠ “Miloš Crnjanski”

0

Grad Novi Sad, u saradnji sa Knjižarom „Vulkan” obezbedio je više od 350 novih knjiga, uglavnom lektira, ali i druga književna i istorijska dela za Osnovnu školu “Miloš Crnjanski”.

Knjige su namenjene uzrastu učenika od prvog do osmog razreda, a tom prilikom članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić, zajedno sa načelnikom Gradske uprave za obrazovanje Radovanom Kovačevićem posetili su ovu osnovnu školu.

Obraćajući se prisutnima, Dina Vučinić je ukazala na značaj knjige i čitanja od ranog uzrasta.

Knjige su najbolji saputnici i putokazi svakog učenika, čitajući đaci proširuju svoja iskustva, izoštravaju intelekt i poboljšavaju pamćenje. Sa svakom novom stranicom koju pročitamo imamo veće znanje, više vredimo i smatram da postajemo bolji ljudi – rekla je Vučinić.

Kako je dodala, biblioteka Osnovne škole „Miloš Crnjanski” bogatija je za više od 350 naslova.

Ovu akciju Grad Novi Sad će nastaviti i u drugim novosadskim školama.

Direktorka škole Milica Vučićević se zahvalila na donaciji koja prema njenim rečima ima veliku važnost budući da učenici često i rado koriste usluge te biblioteke koja broji preko 10 hiljada naslova.

Naša deca su odlični đaci, uspešno nas predstavljaju na različitim takmičenjima i ja sam uverena da će nove knjige doprineti tome da oni budu još bolji i uspešniji. Imamo izuzetnu saradnju sa Gradom zahvaljujući kojoj smo uspeli da realizujemo nekoliko građevinskih rekonstrukcija i tako podignemo nivo bezbednosti i poboljšamo kvalitet nastave u školi – rekla je Milica Vučićević.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: pixabay