Početna Gradske teme Vojvodina dala još 200 miliona dinara Novom Sadu za putnu privredu

Vojvodina dala još 200 miliona dinara Novom Sadu za putnu privredu

0

Novi Sad je od Vojvodine dobio još 200 miliona dinara za popravku saobraćajnica.

Sa novih 200 miliona, ukupna dotacija iz Pokrajine za popravku ulica u vojvođanskoj prestonici u 2023. godini će porasti na 700 miliona dinara.

Pred odbornicima će biti da usvoje izmene Programa održavanja objekata putne privrede i na taj način potvrde ova sredstva.

Vojvođanski i novosadski čelnici su polovinom decembra najavili zajednički nastavak ulaganja u popravka ulica u vrednosti od 500 miliona dinara iz pokrajinske kase, uz mogućnost da se opredeli i veća suma kako bi se uložilo više sredstva nego prethodne godine.

S dodatnim novcem, uz to da će Grad Novi Sad izdvojiti 300 miliona dinara, za obnovu kolovoza u Novom Sadu će biti izdvojeno nešto više od milijardu dinara.

Već je najavljeno da će u 2023. biti obnovljen Bulevar oslobođenja, a čeka se da gradska uprava saopšti koje sve saobraćajnice su u planu.

Osim obnove kolovoza, u Programu održavanja putne privrede izdvojeno je i 700 miliona dinara za ostale radove na saobraćajnicama, pešačkim stazama, mostovima, a najveći deo je predviđen za održavanje puteva u zimskom periodu.

Izvor: 021.rs
Foto: 021.rs