Početna Gradske teme Vučević: Još jedan korak smo bliže izgradnji novog mosta preko Dunava

Vučević: Još jedan korak smo bliže izgradnji novog mosta preko Dunava

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa predstavnicima kineske kompanije “Šangdong”, partnerom projekta izgradnje novog pešačkobiciklističkog mosta preko Dunava. Svoje impresije podelio je na Instagram profilu.

– Posle sastanka sa kineskim “Šangdongom” još jedan korak smo bliže ideji izgradnje novog pešačkobiciklističkog mosta preko Dunava koji će, i na taj način, povezati Petrovaradin sa gradom. Ova kineska korporacija je već dokazana kao pouzdan i kvalitetan partner i nemam sumnje da ćemo napraviti ovaj, toliko značajan infrastrukturni objekat sa kojim projekat uređenja Petrovaradinskog podgrađa dobija pravu, veličanstvenu dimenziju. Novi Sad će se razvijati na način nezamisliv do pre samo 2 decenije! Hvala kineskim partnerima na pomoći u tome, znam da je i njima izuzetno stalo do ovakvih kapitalnih projekata – napisao je Vučević.

U budžetu grada je za izradu tehničke dokumentacije pešačko-biciklističkog mosta planirano 19.020.833,33 dinara, kao i 1.902.500 dinara za kontrolu ove dokumentacije.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay