Početna Gradske teme Vučević o bazenu: Teraćemo odgovorne do Strazbura i nazad

Vučević o bazenu: Teraćemo odgovorne do Strazbura i nazad

0

Gradonačenlik Novog Sada Miloš Vučević gostujući u emisiji Grad i Mi na RTV-u, dotakao se teme propusta koji su doveli do pucanja tek rekonstruisanog olimpijskog bazena na Spensu u koji je uloženo ukupno 127,4 miliona dinara.

Gradonačelnik je saopštio da je osmočlana komisija na čelu sa profesorom Srđanom Kolakovićem kojoj je povereno da ispita sve propuste pri rekonstrukciji, formirana još 19. januara i da na odluke ovog nezavisnog stručnog tela niko neće uticati niti će se mešati u njihov rad.

Ovom prilikom on je saopštio kompletan spisak članova komisije
– Prof. Srđan Kolaković, šef Katedre za hidrotehniku i geodeziju FTN-a
– Prof. dr Đorđe Lađinović šef katedre za konstrukciju FTN-a
– Prof. dr Radonjanin Vlastimir šef katedre za građevinske materijale, procenu stanja i sanaciju, takođe sa FTN-a
– Prof. Mirjana Malešev redovni profesor FTN-a
– Prof. dr Zoran Brujić redovni profesor FTN-a
– Prof. dr Andrija Rašeta vanredni profesor FTN-a
– Prof. dr Ivan Lukić vanredni profesor FTN-a
– Milivoje Jakovljević, stručnjak za hidraške poslove ispred SPENS-a

– Kao što sam i obećao, vratićemo bazen u upotrebu, a oni koji su krivi za skandalozne propuste će odgovarati! Osmočlani tim stručnjaka na čelu sa profesorom Srđanom Kolakovićem, šefom Katedre za hidrotehniku i geodeziju sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, radi na utvrđivanju kvarova, koji će hitno biti sanirani. Ne odustajem dok se odgovorni za ovako ozbiljne greške ne otkriju i ne procesuiraju! – istakao je Vučević.

On je dodao da je cilj komisije da ustanovi gde i kako je došlo do štete i kako da se ista otkloni, a izveštaj će biti objavljen čim bude gotov. Vučević međutim nije mogao da precizira tačan datum završetka izveštaja ove komisije.

– Neću da kažem šta je po meni razlog, ne da ja znam, nego šta je moja pretpostavka na osnovu ovog s čim raspolažem sada, jer ako se to podudari sa nadzorom i mišljenjem komisije FTN-a, odnosno stručnim timom, reći će da je to bio politički pritisak, naravno da Apsolutno ne verujem u te teorije zavere o zemljotresima, Promenadama i podezmnim vodama, ali i to će se sve ispisati da bismo upravo otklonili sve te špekulacije – rekao je Vučević.

Dodao je da šteta učinjena i da je za njega najvažnije da se utvrdi odgovornost, razlog pucanja i da se šteta otkloni i da je važno da grad ne plati ni dinara iz budžeta.

– Ima da plate, ne znam gde ćemo ih goniti, gonićemo ih do Strazbura i nazad i opet do Strazbura i nazad i neće imati mira – rekao je Vučevič odlučno.

Nastavljajući priču o bazenu dodao je da niko nije došao da kaže izvinite pogrešili smo, i da je to očekivao od najmanje troje ljudi, jer izvođače ne poznaje, te da on smatra da je par ekselans glupost smatrati da su krivi zemljotres ili podzemne vode.

– Nemojte se ljutiti što sam ozlojeđen, ljut sam na sebe pre svega, to sam rekao i u prošloj emisiji, ono što je najvažnije Novosađanima, ispravićemo kvar, utvrdićemo kvar, vratićemo bazen Novosađanima jer to jeste funkcija i namena SPENS-a i odgovaraće oni koji su krivi za to! – zaključio je Vučević na kraju priče o ovoj temi.

Podsetimo, za rekonstrukciju i sanaciju bazena i prostor koji je u funkciji bazena, uloženo je ukupno 127,4 miliona dinara. Radovi su finansirani iz budžeta Grada u iznosu od 92,4 miliona dinara, dok je 35 miliona dinara uložilo Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacije.

Izvor: NSUživo.rs
Foto: Pixabay