Početna Gradske teme Vučević: Pandemija nije usporila razvoj novosadske industrije

Vučević: Pandemija nije usporila razvoj novosadske industrije

0

Prošla godina zadala je težak udarac mnogim industrijama. I pored svih nedaća koje je proizvela pandemija korona virusa, Novi Sad nastavlja da se razvija.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da u narednim mesecima ovaj grad može da očekuje samo dobre vesti, kada je reč o daljem razvoju njegove industrije. Gostujući nedavno u jutarnjem programu televizije Pink, Vučević je ponovo istakao važnost otvaranja nove fabrike kompanije Kontinental.

Svečanost je zakazana za sedmi mart, a ovaj pogon je svojevsna najava za izgradnju čitavog klastera fabrika u okolini Novog Sada. Vučević smatra da to nije važna novina samo za grad, već i za sva mesta u njegovoj okolini.

Naselja koja gravitiraju ka Novom Sadu u bliskoj budućnosti imaće priliku da znatno smanje broj nezaposlenih stanovnika, što će direktno uticati na dalji društveni i ekonomski razvoj ovih lokalnih sredina.

Krajem marta, ili početkom aprila, švajcarski Beri Kalebo završava radove na izgradnji svoje fabrike. Svetski poznati proizvođač, uposliće stotinak radnika koji će na godišnjem nivou proizvoditi čak 50.000 tona čokolade.

Gradonačelnik Novog Sada, izjavio je da se nada i lepim vestima iz Japana, koje očekuje u aprilu.

Vučević smatra da je saradnja lokalne samouprave i republičkih institucija od presudnog značaja za privlačenje stranih investitora. Efikasna komunikacija omogućila je da Srbija u kratkom roku adekvatno odgovori na zahteve potencijalnih ulagača, kojih je u poslednjim godinama sve više. On navodi da je ulaganje u infrastrukturu takođe značajno, zato je neophodno raditi na izgradnji puteva, proširenju kanalizacione mreže i gasifikaciji.

Vučević o Telekomu

U daljem razgovoru sa voditeljkom emisije Svitanje, gradonačelnik Vučević prokomentarisao je pisanje medija o aktivnostima Telekoma.

– Lično, zadovoljan sam što je Telekom ostao u vlasništvu države – rekao je Vučević.

On je pohvalio interesovanje Telekoma za domaću kinematografiju, rekavši da su ulaganja u serije i drugi kvalitetan televizijski sadržaj, najbolji dokaz društveno odgovornog poslovanja ove kompanije. Voditeljka i njen gost složili su se da je produkcija domaćih serija na zavidnom nivou, te da je sve veći broj projekata ovog tipa, prilika da naši glumci režiseri i scenaristi poboljšaju svoju poziciju u odnosu na kolege iz drugih zemalja.

Na pitanje da li se Telekom sada favorizuje u odnosu na strane igrače na tržištu, gradonačelnik je rekao da nije reč o favorizaciji, već o radu novog profesionalnog menažmenta koji beleži impresivne rezultate.

Izvor: Nsuzivo.rs
Foto: Printscreen