Početna Gradske teme Za dva basket terena grad daje gotovo 10 miliona dinara

Za dva basket terena grad daje gotovo 10 miliona dinara

0

Iz budžeta grada za gradnju dva basket terena biće izdvojeno gotovo 10 miliona dinara bez PDV-a.

Kako se uverio 021.rs uvidom u tendersku dokumentaciju Uprave za građevinsko zemljište i investicije, ovo je vrednost radova na uređenju terena i postavljanju opreme.

Zanimljivo je da je UGZI raspisao dva odvojena tendera dan za danom koji su gotovo istovetni, ali se razlikuje procenjena vrednost za oko 30.000 dinara.

Prvi vredi 4,73 miliona dinara bez PDV-a, a drugi 4,76 miliona. Razlika je takođe i što je za jedan rok za dostavljanje ponuda 31. avgust, a za drugi 1. septembar. Ovo nije prvi put da UGZI raspisuje pojedinačno tendere za po jedan basket teren, umesto da gradnju nekoliko njih stavi u jednu nabavku.

Ovo je nešto niža cena nego što je UGZI prošle godine davao za postavljanje basket terena, pri čemu ovi sada imaju i mini teretanu. Prethodne godine basket tereni su u proseku koštali oko 6,5 miliona dinara bez PDV-a.

Planirano je da teren za basket sem koša ima i tri klupe za sedenje bez naslona, dve korpe za otpatke, a pored će biti i mini teretana sa dve multifunkcionalne sprave za vežbanje.

Basket tereni će imati podlogu od tartana i biće pretežno u crvenoj boji.

Ni u jednoj, ni u drugoj tenderskoj dokumentaciji nije navedena lokacija u Novom Sadu gde UGZI planira da postavi ove basket teren.

Maksimalni rok za izvođenje radova na gradnji basket terena i sprava za vežbanje je 35 dana.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay