Početna Gradske teme Zabrana kretanja od sutra do ponedeljka: Penzioneri u kupovinu u petak od...

Zabrana kretanja od sutra do ponedeljka: Penzioneri u kupovinu u petak od 4 do 7 časova ujutru

0

Zabrana kretanja u Srbiji biće produžena od petka u 17 do ponedeljka u 5 časova ujutro, potvrđeno je medijima u Vladi Srbije, a policijski čas će važiti za celu zemlju.

Od ove mere biće izuzeti penzioneri koji će moći da idu u kupovinu i poljoprivrednici na traktoru.

Građani stariji od 65 godina u prodavnice će moći da idu u petak od 4 do 7 časova ujutru. Podsetimo, penzioneri su prethodne nedelje u kupovinu išli u subotu od 4 do 7, a pre toga nedeljom od 4 do 7 časova.

Inače, do sada je zabrana kretanja važila od subote u 13 časova do ponedeljka u 5 ujutro. Od zabrane kretanja su bili izuzeti vlasnici kućnih ljubimaca koji su mogli da svoje ljubimce izvode uveče od 23 do 1 čas i nedeljom od 8 do 10 časova ujutro.

Dr Kon za potpunu zabranu kontakta

Dr Predrag Kon istakao je da još uvek nema govora o ukidanju mera i da je to tema o kojoj moćemo pričati u budućnosti.

– Podaci pokazuju da smo u tom platou i da smo na tom maksimumu. Maksimum može trajati oko dve nedelje i posle toga možemo očekivati opadanje – rekao je Kon i dodao da se zalaže za potpunu zabranu kontakta.

– Ja sam za potpunu zabranu kontakata. To bi značilo da dvoje ljudi ne možete da vidite zajedno na ulici. Moja ideja je ozbiljnija nego zabrana kretanja, ali ona omogućuje da to može da se desi – rekao je on.

Izvor: Novisad.com
Foto: Pixabay