Početna Gradske teme Železnička stanica u Novom Sadu ponovo svetli

Železnička stanica u Novom Sadu ponovo svetli

0

Zeleznicka stanica

Dok je grad sijao od prazničnične dekoracije, krajem decembra prošle godine, novosadska železnička stanica bila je u višenedeljnom mraku!

Jedini izvor svetlosti u tom periodu bila su osvetljenja na objektima unutar zgrade.

Osim što unutrašnjost zgrade stare pola veka nije osvetljena, celokupan izgled stanice dodatno su ružili i pokvareni reflektori na svetlima koja joj ispisuju ime.

Nadležni u “Železnicama Srbije” otkrili su tada za novosadski portal “021” da su svetla morala da budu isključena iz bezbednosnih razloga – naime, dolazilo je u nekoliko navrata do kratkog spoja na instalacijama za osvetljavanje unutrašnjosti, a koje su povezane zajedničkim vodom na svaki pojedinačni transformator na slovima.

Da bi osvetljenje ponovo bilo uvedeno i u stanici i na slovima, potrebno je uložiti značajna sredstva u popravku, ali i razdvajanje vodova. Novca za ulaganje nema dovoljno – tvrdili su nadležni 31. decembra.

Novosađani su gradskim vlastima ukazali na ovaj problem, a četrdeset dana nakon što je u medije dospela priča o “železničkoj stanici iz horor filma”, ova zgrada koju, po dolasku u grad, među prvima ugledaju svi posetioci Novog Sada – ponovo je zasijala!

Doduše, ne baš u punom sjaju – rasveta u imenu nije popravljena, pa tako u Novom Sadu zapravo sija “leznička – nička – nica” i to malo ćirilično, a malo latinično!

Autor: NSHronika.rs
Foto: Uživo sa novosadskih ulica