Početna Intervju dana Sanja Papić: Ljubav koju nosimo u sebi osnovni je eliksir lepote

Sanja Papić: Ljubav koju nosimo u sebi osnovni je eliksir lepote

0

Milutin Rajković KaktusNaša najuspešnija predstavnica na izborima lepote Sanja Papić niže nove uspehe na poslovnom planu. Nekadašnja muza poznatog modnog kreatora Roberta Kavalija autor je koncepta namenjenog damama, “Royalblue”, i zaštitno lice juvelirske kuće dijamantskog nakita “Nude Diamond” iz Belgije. “Srpska Atina” zauzima posebno mesto u srcu ove rođene Novosađanke koja za naš portal otkriva kakve uspomene nosi iz grada u kojem je odrasla.

Možete li da opišete sebe u nekoliko rečenica?

– Budi gospodar svoje volje i sluga svoje savesti. Ta misao me vodi kroz život i na temeljima plemenite ljudskosti pruža neograničenu slobodu.

Milutin Rajković Kaktus (2)

Kad pomislite na Novi Sad kakve asocijacije vam se najpre javljaju?

– Porodica i detinjstvo, veliki porodični ručkovi, časovi baleta, šetnje Novim Sadom… Vežu me uspomene na dane provedene u Gimnaziji “Jovan Jovanović Zmaj” i u Osnovnoj školi “Miloš Crnjanski”.

Koliko se vojvođanska prestonica promenila od kada ste živeli u njoj?

– Nažalost, ne provodim mnogo vremena u Novom Sadu i uglavnom kada dođem budem u krugu porodice. Novi Sad je za mene kutak ljubavi jer su moji roditelji u njemu. Ne znam koliko se suštinski promenio, ali vizuelno mi smeta kada vidim kako se neplanski šarene ulice, nova gradnja nema koncept, tako da u nekim delovima Novog Sada izgleda kao da imate celu paletu boja neke farbarske radnje izloženu na zgradama. To mi zasmeta. S druge strane, Trg Svetozara Miletića i centar Novog Sada je fantastičan i u odnosu na period kada sam živela u Novom Sadu, savršeno je sređen.

Nenad Stanković

Mnogo ste putovali i upoznali se sa spečifičnostima i lepotama raznih mesta. Možete li uporediti Novosađane sa stanovnicima neke druge zemlje, kome su najsličniji po mentalitetu?

– Ne mogu da uporedim Novi Sad ni sa jednim mestom na svetu.

Koji vam je omiljeni deo Novog Sada?

– Centar grada i “Zmaj Jovina gimnazija” kao njegov deo, u ovom kraju sam provela jedan od najlepših perioda mog života.

Foto Nenad Stanković

Gde sada živite i koje su vaše trenutne poslovne aktivnosti? 

– Živim u Beogradu. Osmislila sam lep i koristan koncept za dame koje vode računa o sebi i osnovala “Royalblue club” putem mog bloga. Sve dame, članovi kluba imaju posebne privilegije i pogodnosti uz “Royalblue” karticu u različitim salonima za negu i lepotu, stomatološkim ordinacijama i pogodnostima za putovanja. Dame mogu da se informišu i prijave vrlo jednostavno putem bloga. Koncept se širi i planiramo da u toku 2016. godine omogućimo pogodnosti i u različitim ugostiteljskim objektima.  Kao zaštitno lice juvelirske kuće dijamantskog nakita “Nude Diamond” iz Belgije, moje aktivnosti i angažmani su na relaciji Brisel – Beograd. Takođe, ovog proleća u pripremi je veliki projekat o kome ćete uskoro biti obavešteni.

Najveći poslovni izazov sa kojim ste se do sad susreli?

– Najveće poslovne izazove donela mi je 2003. godina. Svaki posao u momentu dok je aktuelan za mene predstavlja najveći poslovni izazov. Dajem svoj maksimum jer radim stvari koje volim.

Ljubav?

– U nama. Kada nosimo ljubav u sebi, dešava nam se u raznim oblicima. Ljubav je poštovanje, strpljenje i nestrpljenje. Ona se čuva i neguje iz dana u dan, ljubav su i sitnice, najveće stvari i odluke u zivotu. Ljubav je naš i samo naš izbor.

Nenad Stanković (2)

Vaš savet za lepotu?

– Nega je svakako bitna, ali upravo ta ljubav koju nosimo u sebi osnovni je eliksir lepote. Lepota se vidi u očima, a oči su ogledalo duše, kažu da je to i naučno dokazano. Marko Aurelije je rekao da duša ima boju čovekovih misli. Kada živimo u skladu sa svojom prirodom i kada svoj život obogatimo lepim mislima, telo i um su u harmoniji. Dakle, svako nezadovoljstvo fizičkim izgledom je samo disbalans duha i tela.

Preporuka za film i knjigu

– Preporučila bih film “Povratnik”, izvanredna uloga Leonarda Di Kaprija za koju je nagrađen nominaciom za Oskara, filmsko ostvarenje koje treba pogledati. Knjiga, “Sentimentalno vespitanje”, Momo Kapor.

Autor: Sanja Ujvari
Foto: Privatna arhiva / Nenad Stanković; Milutin Rajković