Početna IT & Business Veliki nagradni konkurs SBB fondacije – rEKOnstrukcija

Veliki nagradni konkurs SBB fondacije – rEKOnstrukcija

0

U okviru ekološke kampanje SBB fondacije „Ne prljaj. Nemaš izgovor!” počeo je nagradni konkurs „rEKOnstrukcija“.

Ukoliko brinete o svojoj okolini i svesni ste da svakodnevnim životnim navikama u kući ili van nje možete da je promenite na bolje, pošaljite snimak ili fotografiju kako to radite na neprljajnemasizgovor.rs do 24. novembra, a žiri SBB fondacije će odabrati najbolje predloge i nagraditi ih.

Podelite vaš lični ekološki projekat – možda čistite kraj u kome živite, reciklirate, pomažete ugroženim životinjama i prirodi na bilo koji način. Pustite mašti na volju, ako već niste, i rEKOnstruišite svet oko sebe.

„Volim prirodu. Baveći se ekološkim aktivizmom godinama, vidim da svaki čovek svakoga dana može da učini male stvari za bolji i čistiji svet – da stvara manje otpada, da ne baca hranu. Sigurna sam da i ti umeš da pronađeš način da životnu sredinu sačuvamo zajedno!“ istakla je ekološka aktivistkinja Milja Vuković koja je podržala akciju.

Na konkurs mogu da se prijave do tri EKO predloga po učesniku (video ili do tri fotografije po jednom predlogu), a pobednici, koji će osvojiti super nagrade: električni sklopivi bicikl, električni trotinet, sklopivi bicikl i pet badminton setova.

Vođeni idejom da svako može da bude dobar primer svojim komšijama, deci i prijateljima, SBB fondacija poziva sve da budu promena koju žele da vide i da učestvuju u rEKOnstrukciji.

“Šta je to što radiš da bi zaštito životnu sredinu? Ja, na primer, čistim prostor oko svoje zgrade ili kad vidim da neko promaši kantu za đubre ili kontejner, ja to uzmem pa bacim. Ti sigurno to možeš bolje i verujem da radiš bolje.“ rekao je glumac Miloš Timotijević, koji se pridružio kampanji.

Mi smo dali nekoliko predloga, ali smo sigurni da TI MOŽEŠ BOLJE!

Prijavite se i rEKOnstruišite!

SBB fondacija već pet godina čini da naša zemlja bude bolje mesto za život Od samog nastanka pažnja je prvenstveno usmerena na zaštitu životne sredine, pomoć finansijski ugroženim porodicama širom Srbije, kao i podršku mladima u obrazovanju.

Kampanja “Ne prljaj, Nemaš izgovor!” ima za cilj podizanje svesti o tome koliko je svako važan u procesu zaštite životne sredine. U okviru kampanje do sada je svake godine čišćeno oko 30 gradova u Srbiji, podeljeno 43.000 eko kesa, donirano 22 dečija igrališta, a u ekološkim izazovima je učestvovalo više od 52.000 dece.

Foto: Promo