Početna Kultura Besplatni koncerti na otvorenom Zagrebačke filharmonije i Muzičke omladine Novog Sada

Besplatni koncerti na otvorenom Zagrebačke filharmonije i Muzičke omladine Novog Sada

0

Besplatna serija koncerata na otvorenom, koju pod imenom “Fil(m)harmonija” organizuju Zagrebačka filharmonija i Muzička omladina Novog Sada, promovisana je u Iloku.

Mirko Boh, direktor Zagrebačke filharmonije i direktor Muzičke omladine Novog Sada Milan Radulović najavili su da će serija koncerata, pored Iloka i Novog Sada, obuhvatiti još dva grada – Suboticu i Vukovar.

Novosadski će se održati održati 3, 4. i 5. septembra: jedan kod Muzeja Vojvodine, drugi na Novom naselju, dok se za treći još uvek razmatra prostor.

Uslediće 9, 10. i 11. septembra koncerti u Iloku, a nastavak sledi naredne godine – u maju u Subotici (najverovatnije na glavnom gradskom trgu, ispred Gradske kuće, a jedan na Paliću) i u julu u Vukovaru.

Svi koncerti održaće se na otvorenom i biće besplatni. U slučaju kiše, nema odlaganja, imaće alternativni zatvoreni prostor.

Krešimir Batinić, dirigent jednog od najboljih pozorišta u Zagrebu – Kazališta komedija, dirigovaće na ovim koncertima. Batinić je istakao da je spoj dve umetnosti – filmske i muzičke – poseban korak ne samo u muzičkom, već i u ljudskom smislu.

“Fil(m)hrmonija” je posvećena 130. godini rođenja Čarlija Čaplina, uz projekcije čijih filmova “Dete” i “Cirkus” će Filharmonija i svirati.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay