Početna Kultura “Book Talk” konferencija – Svečano otvaranje u Galeriji Matice srpske

“Book Talk” konferencija – Svečano otvaranje u Galeriji Matice srpske

0

U petak, 29. septembra, u 9.00h u Galeriji Matice srpske konferenciju “Book Talk” svečano će otvoriti Vladimir Pištalo, upravnik Narodne biblioteke Srbije, Tijana Palkovljević, upravnica Galerije Matice srpske, i Milana Kvas, upravnica Spomen-zbirke Pavla Beljanskog.

Program konferencije u Galeriji matice srpske započinjemo tradicionalnim Book Talk panelom regionalnih izdavača knjiga.

Od 2015. svake godine razgovaramo sa izdavačima knjiga iz celog regona o temama koje muče njihovu industriju: od uloge država u kojima posluju i tehnoloških promena koje je donela opšta digitalizacija i promena konuzumentskih najava generacija rođenih posle 2000. preko uticaja pandemije 2020. i 2021. do posledica inflacije i drastičnog poskupljenja hartije i štampanja.
Moderatorka Eržika Pap Reljin diskutovaće sa Zoranom Kolundžijom, Verom Kopicl, Nikolom Perišićem, Zoranom Hamovićem i Gojkom Božovićem.

Celodnevni bogat i kvalitetan program posvećen književnosti održaće se u petak, 29. septembra u Galeriji Matice srpske i Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.

“Book Talk” je regionalna književna konferencija koja okuplja najpoznatije pisce, izdavače i književne kritičare u regionu!

Od 2015. godine Novi Sad je domaćin ove konferencije posvećene najuglednijim piscima, kritičarima, izdavačima, poznatim ličnostima i umetnicima iz čitavog regiona.

Konferencija okuplja nekoliko stotina ljubitelja književnosti, a specifična je po mestu održavanja odnosno po tri galerije: Galerije Matice srpske, Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića.

Svake godine program konferencije je opširniji kao i teme koje se obrađuju kroz panele.

Foto: Promo