Početna Kultura “Book Talk” – Tradicionalni Book Talk panel regionalnih izdavača knjiga

“Book Talk” – Tradicionalni Book Talk panel regionalnih izdavača knjiga

0

U petak, 29. septembra, u Galeriji Matice srpske će se održati prvi panel ovogodišnje konferencije – “Book Talk panel regionalnih izdavača knjiga”.

Od 2015. svake godine razgovaramo sa izdavačima knjiga iz celog regona o temama koje muče njihovu industriju: od uloge država u kojima posluju i tehnoloških promena koje je donela opšta digitalizacija i promena konzumentskih najava generacija rođenih posle 2000. preko uticaja pandemije 2020. i 2021. do posledica inflacije i drastičnog poskupljenja hartije i štampanja.

Učesnici:

Zoran Kolundžija

Vera Kopicl

Nikola Perišić

Zoran Hamović

– Moderatorka: Eržika Pap Reljin

“Book Talk” – regionalna književna konferencija koja okuplja najpoznatije pisce, izdavače i književne kritičare u regionu!

Od 2015. godine u Novom Sadu se održava regionalna književna konferencija “Book Talk”, posvećena najuglednijim piscima, kritičarima, izdavačima, poznatim ličnostima i umetnicima iz čitavog regiona.

Konferencija okuplja nekoliko stotina ljubitelja književnosti, a specifična je po mestu održavanja odnosno po tri galerije; Galerije Matice srpske, Spomen- zbirke Pavla Beljanskog i Galerije likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića.

Svake godine program konferencije je opširniji kao i teme koje se obrađuju kroz panele.

Foto: Promo