Početna Kultura Ciklus filmova “O slobodi: Duh ’68.” u “Domu b-612”

Ciklus filmova “O slobodi: Duh ’68.” u “Domu b-612”

0

duh68-poster

Projekcijom ostvarenja “Sanjari” Bernarda Bertolučija u četvrtak u 20 časova u prostorijama Udruženja “Dom b-612” u Jevrejskoj 9 biće otvoren ciklus filmova “O slobodi: Duh ’68.”

Film će pratiti diskusija o događajima 1968. godine koji su inspirisali ovaj filmski serijal, a u njoj će učestvovati Siniša Popović, Boris Malinović i predsednik Udruženja Marko Vuksanović.

Ciklus filmova i predavanja “O slobodi: Duh ’68.” bavi se vremenom u kojem je čovečanstvo bilo suočeno sa nerealnim zahtevima, ali i novim duhom ljubavi i samosvesti generacija koje su htele da budu realne i tražile nemoguće, zabranjujući zabranjivanje i proklamujući uživanje bez prepreka. Sve je to proisteklo iz čovekove potrebe da postavlja nova pitanja i traga za odgovorima, što je tema koja i danas sve češće izranja kao predmet interesovanja mislećih bića.

Pored “Sanjara”, posetioci će tokom narednih pet sedmica moći da vide i ostvarenja “Vikend” i “Kineskinja” Žan-Lika Godara, “If…” Lindzija Andersona i “Mlad i zdrav kao ruža” Jovana Jovanovića.

Projekcije će se održavati svakog četvrtka u 20 sati. Ulaz je besplatan, a tehničku podršku tokom trajanja ciklusa pružaće “Culture Exchange”.

“Dom b-612” je tim mladih ljudi koji su za cilj imali da naprave alternativni kulturni centar kojim u potpunosti rukovodi omladina. Dok domovi kulture kod nas polako nestaju, “Dom b-612” nudi svoj prostor kreativcima kojima je potrebna podrška, razmena ideja i saradnja kako bi realizovali svoje zamisli.

Istovremeno, ovaj prostor otvoren je za posmatrače i poštovaoce bilo kog vida umetnosti koji žele da saznaju nešto novo i pronađu svoje mesto u gradu. Dom je podeljen u četiri sekcije: fotografsku, likovnu, filmsku i muzičku.

Autor: Radovan Sekulić
Foto: Dom b-612