Početna Kultura Defile orkestara “Tamburica Festa” ulicama u centru grada

Defile orkestara “Tamburica Festa” ulicama u centru grada

0

Defile 10 tamburaških orkestara centralnim gradskim ulicama a zatim i „svirka uživo“, po lokalima i kafićima u Zmaj Jovinoj i Dunavskoj ulici, obeležio je prvi dan leta i Svetski dan muzike, a drugo veče jubilarnog, 10. po redu „Tamburica festa“, zvanično najboljeg festivala etno muzike u Evropi. Krenulo se slavljenički, u ritmu „U Novom Sadu, hej…“, pa redom, dobro znanim hitovima „majstora pera i žice“ koji bude setu.

Članovi orkestara „Stari đeram“, „Ladan špricer“, „Čuvari duše“, „Stari drugari“, „Biseri“, „Lole“,… brali su usput aplauze publike i znatiželjnika od kojih su se neki i priključili tamburaškoj koloni i pevali zajedno sa muzikantima. Tako su upriličili posebnu „zvučnu pozivnicu“ za naredne dane na Trgu slobode, gde će do subote, 24. juna uveče, na poklon Novosađanima i njihovim gostima, biti održani glavni festivalski program.

Jedinstvenu tamburašku promenadu za celovečernju zabavu, upotpunili su članovi kulturno umetničkih društava i folklorni ansambli, predstavljanjem naših igara, pa je stvorena posebna slika čuvara tradicije.