Početna Kultura EKSKLUZIVNO: Komedija koju je napisao Balašević uskoro pred publikom

EKSKLUZIVNO: Komedija koju je napisao Balašević uskoro pred publikom

0

“Đole je napisao komediju, dramu, prvu i jedinu pozorišnu predstavu. Svaka njegova reč zaslužuje da nađe svoje mesto pred publikom i na sceni, gde je on bio apsolutni kralj. Ta predstava će biti sve ono što je on – Đole!” – ekskluzivno otkriva Beba Balašević, naslednica slavnog kantautora, gostujući na Naxi radiju.

Rediteljka i ćerka Đorđa Balašević, Jelena Beba Balašević otkrila je do sada nepoznate detalje o delima koje publika još uvek nije čula i videla, a koja su ostala iza slavnog kantautora:

“Ako izuzmemo “Kao rani mraz” koji je pisan u formi scenarija, ovo je prvi dramski tekst koji je Đole napisao. Naslov i dalje ne možemo otkrivati pošto se radi o specifičnoj igri reči, ali predstava je komedija situacije u kojoj se nekoliko karaktera nalazi u okolnostima koje su bile nesretne za ovu zemlju i društvo. Komad je zamišljen sa puno muzike i humora, malo istorijskih podataka, benignih sukoba i zapleta, naravno sa sretnim krajem.”

Kako je emisija “Mojih 50” čuvena po tome što u njoj istaknute ličnosti biraju omiljenu muziku i kroz priče o pesmama otkrivaju do sada nepoznate detalje iz svog života, ovonedeljno izdanje poznate emisije Naxi radija doneće do sada neispričane priče o porodici Balašević i njenim članovima.

Govoreći o pesmi “Naopaka bajka” koju je Balašević napisao kada je Beba doživela tešku saobraćajnu nesreću 1999. godine, naslednica velikog umetnika kaže da je to jedina “tatina pesma koju izbegava da čuje”.

“To je tatina pesma koju izbegavam da čujem. Bojim je se na neki način. Sećam se kada je došao iz studija, on je meni najavio da će napraviti pesmu koja je vezana za događaj, koji se celoj mojoj porodici desio 1999. godine, kada sam ja imala saobraćajnu nesreću. Ja sam bila teško povređena i to je nažalost, ostavilo, za ceo život, trag na sve nas. Ipak, iz toga smo zajedno izašli kao pobednici… To je jedina pesma koju izbegavam u širokom luku. Vraća me na taj period koji je izgledao kao jedan tunel, bez i najmanjeg zraka svetlosti. Na sreću smo prevazišli to, svi zajedno.”- emotivno i iskreno govori Beba u emisiji “Mojih 50”.

Emisija “Mojih 50”  je na programu Naxi radija svakog radnog dana od 18 časova, a slušaoci širom sveta mogu je čuti i online putem Naxi aplikacije i portala www.naxi.rs/live.

Foto: NAXI radio