Početna Kultura Godišnja izložba SULUV-a u Novom Sadu

Godišnja izložba SULUV-a u Novom Sadu

0

67. Godišnja izložba Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine (SULUV) biće otvorena danas u 18 časova u Kineskoj četvrti u prostorijama Ateljea 61 u Novom Sadu.

Izložba članova SULUV će trajati do 15. januara 2023. i moći će da se pogleda radnim danima od 17 do 20 časova.

Svetlana Mladenov u izvodu o izložbi zapisala je “da je savremena umetnička scena – nepregledna sa spojenim mnogim različitim umetničkim diskursima, ličnim poetikama i plastičkim konceptima.”

“Nije se lako snaći u ovoj mnogostrukosti i paralelnosti brojnih subjektivističkih iskaza i uočiti i izdvojiti one koji u sebi nose vitalističku snagu, ali ta brojnost ideja i strategija čini scenu bogatom i intrigantnom – nikad toliko slobode za umetničku praksu”, stoji u tekstu za izložbu.

Mladenov je navela da se umetnici danas slobodno kreću kroz polje umetnosti tako što eksperimentišu i istražuju u različitim medijima, koristeći različite postupke i materijale, a da na sceni postoje istovremeno klasični mediji i novomedijska praksa.

“Umetnost danas nastaje od svega i svugde, bez jezičkih i teritorijalnih granica. Novi izrazi se uopštavaju i uobličavaju u jedno otvoreno i beskrajno sazvežđe, u kome caruje formalna neraspoznatljivost artefakata u odnosu na svakodnevnu realnost”, zapisala je Svetlana Mladenov.

Izvor: RTV.rs
Foto: SULUV