Početna Kultura Godišnji koncert Baletske škole sutra u SNP-u

Godišnji koncert Baletske škole sutra u SNP-u

0

 

old-ballet-shoes-1-1551136-639x473

Godišnji koncert učenika Baletske škole održaće se u ponedeljak 8. februara u 19 časova na Velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.

Na godišenjem koncertu učestvovaće učenici osnovne škole i učenici srednje škole sa sva tri smera: smera za klasičan balet, savremnu igru i smera za narodnu igru.

Učenici osnovne škole otvoriće koncert sa kratkim baletom “Čipolino”, nakon čega će srednjoškolci sa smera za savremenu igru imaju svoju celinu u kojoj će se predstaviti đaci sve četiri godine.

Smer za klasičan balet na kraju prvog dela koncerta izvešće delo “Satanela” u kom solističke uloge igraju učenici četvrtog razreda – Katarina Stanić i Aleksandar Bečvardi u klasi Biljane Njegovan.

Drugi deo koncerta počinje izvođenjem solističkih varijacija učenika i osnovne i srednje škole smera za klasičan balet, da bi se prisutnima potom predstaviti i učenici smera za narodnu igru sa svojom celinom.

Koncert se završava efektnom španskom igrom iz baleta “Rajmonda” koju izvode učenici završnih razreda srednje škole smera za klasičan balet i savremenu igru.

Izvor: 021
Foto: Freeimages