Početna Kultura Gostujuća izložba Udruženja “KRUG” u Galeriji “Forma” od 4. do 20. avgusta

Gostujuća izložba Udruženja “KRUG” u Galeriji “Forma” od 4. do 20. avgusta

0

Gostujuću izložbu Udruženja “KRUG” iz Budimpešte moguće je pogledati od 4. do 20. avgusta u Galeriji “Forma”, Ilije Ognjanovića 3, Novi Sad.

Udruženje umetnika “KRUG” je organizacija, grupa pojedinaca, koja od samog osnivanja 2008. godine okuplja srpske umetnike u Mađarskoj i jedina je organizacija te vrste u toj zemlji. Istovremeno radi na integraciji svojih autora u savremene umetničke tokove, povezivanju i umrežavanju stvaralačkih grupa i individua.

Beleži primetan broj inicijativa u vidu izložbi, stručnih radionica, literarnih večeri, izdavaštva, kao i muzičkih i filmskih ostvarenja, zbog kojih je vredno da se u Pešti zastane na uglu Srpske ulice i Vereš Palne i osvrnuti se na tren.

Aktivisti ove autorske zajednice su prisutni i na značajnim manifestacujama, kao što su Međunarodni sajam knjiga u Beogradu ili Frankfurtu, raznim grupnim i samostalnim izložbama u Mađarskoj, Srbiji, Rumuniji, Hrvatskoj, Poljskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Švajcarskoj ili Italiji, filmskim festivalima, članovi su i drugih asocijacija poput Udruženja likovnih umetnika Srbije i Udruženja umetnika Mađarske.

Izvor: gradskeinfo.rs
Foto: Galerija “Forma”