Početna Kultura Izložba radova učenika “Mnogo jak logo znak“

Izložba radova učenika “Mnogo jak logo znak“

0

Jubilarna 2021. godina u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog započeće postavkom “Mnogo jak logo znak“ nastalom u saradnji sa Školom za dizajn “Bogdan Šuput“. Postavka će za publiku biti dostupna od 13. januara.

Realizovana u okviru projekta “Muzej mladih“, izložba se bavi istraživanjem savremenog dizajna na temu rešenja logotipa za programe muzeja povodom obeležavanja dva jubileja u 2021. godini: šezdeset godina od otvaranja muzeja za javnost i pedeset godina postojanja Memorijala umetnika. Aktuelnost i pokretačka snaga kolekcije podstakli su entuzijazam i stvaralačku energiju nove generacije mladih umetnika. Inspirisani eksponatima Zbirke, oni su otkrivali sopstvene potencijale i doneli novu emisiju kreativnosti, čija svežina potvrđuje neprolazne vrednosti umetničkih dela ovog jedinstvenog legata.

Odabrani radovi učenika trećeg i četvrtog razreda Škole “Bogdan Šuput“, kao i logotipi nastali tokom priprema za izložbu “Mnogo jak logo znak“, biće korišteni kao prepoznatljiv vizual jubileja na promotivnom materijalu Spomen-zbirke Pavla Beljanskog za 2021. godinu. Izložba je tokom decembra 2020. godine prikazana u Školi za dizajn “Bogdan Šuput“ u Novom Sadu, dok su radovi učenika u vidu video projekcije bili dostupni i u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.

Nakon novogodišnjih i božićnih praznika, u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog najmlađoj publici će biti dostupni zadaci iz publikacije “U susret rođendanu“. Uz pomoć pitalica, rebusa i ukrštenica, u Spomen-zbirci ili kod kuće, deca će moći da otkrivaju zanimljiv svet zbirke koju je Pavle Beljanski poklonio Novom Sadu. Saznanja o kolekcionaru i njegovoj kolekciji umetničkih dela na taj način postaju još dostupnija najmlađim posetiocima, te podstiču njihovu radoznalost i motivisanost za dalja istraživanja. Кreativne aktivnosti usmerene su na ličnost darodavca, kolekcionarstvo, poklon kao pojam darivanja, proslavu rođendana. Zadaci koji će biti ponuđeni deci predstavljaće u isto vreme i izazov za priključivanje proslavi šezdeset godina od otvaranja muzeja. Svaki rad na temu sakupljanja poklonjen “čika Paji“, ujedno je i ulaznica za rođendansku žurku zakazanu za leto 2021. godine.

Poštujući epidemiološke mere, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog će biti otvorena od srede do nedelje od 10 do 18 časova, četvrtkom od 13 do 21 čas, uz poštovanje ograničenja broja posetilaca. Muzej zadržava pravo izmene ili odlaganja najavljene programske šeme, u skladu s propisanim merama i trenutnom epidemiološkom situacijom.

Izvor: RTV
Foto: Promo