Početna Kultura Koncert dua Dejan Bogdanović i Gabrijel Marija Vijanelo u Sinagogi

Koncert dua Dejan Bogdanović i Gabrijel Marija Vijanelo u Sinagogi

0

Koncert našeg eminentnog violiniste Dejana Bogdanovića i pijaniste Gabrijela Marije Vijanela iz Italije pod nazivom “Poetika i virtuoznost violine” biće održan večeras, 13. decembra, sa početkom u 20 časova u novosadskoj Sinagogi.

Na programu su dela Tartinija, Riharda Štrausa, Isaja, Lista i Čajkovskog.

Dejan Bogdanović je jedan od najistaknutijih violinskih virtuoza koji su potekli sa Akademije umetnosti u Novom Sadu. Posle niza izuzetno uspešnih koncertata i pobeda na uglednim međunarodnim muzičkim konkursima svojevremeno je postao najmlađi profesor na novosadskoj Akademiji, da bi kasnije svoju briljantnu izvođačku karijeru nastavio u Italiji.

Povod za ovo koncertno gostovanje je obeležavanje dvadeset pet godina rada dua Bogdanović-Vianelo, koji je u tom periodu održao veliki broj zapaženih nastupa i turneja i snimio nekoliko kompakt diskova.

Pokrovitelji koncerata su Ministarstvo kulture Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Gradska uprava za kulturu Novog Sada, a organizator ovog gostovanja je Udruženje “FloriArt” – New Music Vision iz Novog Sada.

Izvor: rtv.rs
Foto: Promo