Početna Kultura Mladi Novosađani snimili film “Komšije”

Mladi Novosađani snimili film “Komšije”

0

Mladi Novosađani snimili su film „Komšije“ koji će premijerno biti prikazan 8. septembra na otvaranju osmog izdanja filmskog festivala na Novom naselju – 21114. Film je nastao u sklopu projekta „Art Kvart – Start! 2021“.

– Pandemija nas je zatvorila u četiri zida iza kojih su s druge strane disali nama neretko potpuni stranci, pa se upravo to pitanje, koliko poznajemo svoje komšije i u kakvoj zajednici živimo, izdvojilo kao svima bliska tema i rođena je ideja za film „Komšije“. Osim teme komšiluka i otuđenosti, iza kulisa on priča priču o mladim talentima za koje je ovo prvi umetnički poduhvat i susret sa magijom sedme umetnosti – navode u Novom kulturnom naselju.

Film je u petak, 1. aprila imao svoju premijeru na internetu i možete ga pogledati OVDE.

Projekat „Art Kvart – Start! 2021“ bio je podeljen u pet sekcija koje je nakon završetka radionica udružio zadatak da snime film. Polaznici dramske sekcije su glumili, filmska sekcija je režirala i pisala scenario, a produkcijska se bavila organizacijom snimanja. Sekcija dizajna zvuka pridružila je svoje talente u radu na muzici i zvuku filma, a animatorska proizvela kreativnu završnu sekvencu.

Cilj je bio da se mladi upoznaju sa audio-vizuelnom produkcijom iz prve ruke i zavole umetničke discipline i poslove.

Svi zainteresovani mladi od 15 do 20 godina koji u sebi prepoznaju ljubav prema umetnosti, već sada mogu da postave pitanja i da se informišu o ovogodišnjem izdanju Art Kvart – Start! 2022 i prijave na adresu artkvartstart@gmail.com.

Udruženje Novo kulturno naselje je u sklopu inicijative za osnivanje Kulturnog centra Novo naselje od 2014. do danas uspešno realizovalo 19 festivala, preko 1.200 edukativnih i umetničkih radionica i programa, niz volonterskih i humanitarnih akcija, akcija ozelenjavanja, čišćenja i uređivanja javnih prostora kao i nekolicinu međunarodnih projekata.

Izvor: novisad.com
Foto: Promo