Početna Kultura Muzika spaja različite kulture i nacije: Drugi Pocket Globe u Eđšegu

Muzika spaja različite kulture i nacije: Drugi Pocket Globe u Eđšegu

0

Dva koncerta, vrhunski džez umetnici i prva slušaonica global-etno-džez muzike – drugi ciklus kvalitetnih muzičkih sadržaja, Pocket Globe, ponovo je u kulturnoj stanici Eđšeg.

Prvi koncert zakazan je za 17. novembar u 20.21 čas, a nastupiće Jovićević/Miklós/Wójcinski trio. U njihovom sastavu prepliću se kulture tri različite zemlje: Jasna Jovićević na duvačkim instrumentima (Srbija), Silvester Miklos na bubnjevima (Mađarska) i Ksawery Wojcinski na kontrabasu (Poljska). Oni u muziku unose svežinu svojom originalnošću i slobodnom formom, a poznati su po improvizaciji, kompoziciji i savremenom pristupu kamernoj džez muzici. Njihov prvi album proistekao je iz džez radionica na kojima su učestvovali prošle godine, u okviru programa Artist in Residence (Umetnik u gostima), a kompozicije sa tog prvenca Novosađani će čuti upravo na Pocket Globe-u.

Ulaznica za ovaj koncert je 300 dinara, a karte se mogu kupiti na ulazu u KS Eđšeg ili putem sledećeg linka: http://bit.ly/JMWtrio

Već naredne večeri, 18. novembra, stiže još jedan trio, koji takođe donosi zvuke džeza. Wabi trio sačinjen je od trojice virtuoza: Sava Botić – električni klavir, Daniel More – bas i Nemanja Tasić – bubnjevi. Za sebe kažu da inspiraciju pronalaze u prirodi koja je neujednačena i zauvek promenljiva i da teže da prikažu lepotu u prolaznosti, neuređenosti i jednostavnosti. Koncert počinje u 20.21 čas.

Ulaznica za ovaj koncert je 200 dinara, a karta se može kupiti na ulazu u KS Eđšeg ili putem sledećeg linka: http://bit.ly/WABItrio

Prvo izdanje Pocket Globe slušaonice sa razlogom će predvoditi poznati novosadski kolekcionar svetske, dobre muzike – DJ Killo Killo. Pored višegodisnjeg iskustva u puštanju muzike poseduje i istančan ukus i sposobnost da iznenadi slušaoca svojom neverovatnom selekcijom i originalnošću. Muzika sa različitih strana sveta, dobra zabava, đuskanje i uživanje biće 30. novembra, takođe u 20.21 čas.

Ulaz na prvu Pocket Globe slušaonicu je slobodan.

Informacije o drugom ciklusu Pocket Globe-a možete pronaći i na sledećem linku: href=”https://www.facebook.com/events/470547516891045/” rel=”noopener” target=”_blank”>https://www.facebook.com/events/470547516891045/

Pocket Globe ima za cilj da Novosađanima predstavi velika imena aktuelne svetske muzičke scene, kada govorimo o etno, džez i eksperimentalnoj muzici, a koja donose spoj različitih nacija, kultura, muzike, instrumenata. U prvom ciklusu održana su tri koncerta u kulturnoj stanici Eđšeg, koja su programski bila povezana sa „bratskim”, beogradskim festivalom Todo Mundo.

Foto: NS2021/Promo