Početna Kultura Od ponedeljka 4. marta do srede 6. marta u Omladinskom centru CK...

Od ponedeljka 4. marta do srede 6. marta u Omladinskom centru CK 13 ciklus filmova

0

Ciklus filmova “Žensko i feminističko filmsko stvaralaštvo” održaće se od ponedeljka, 4. marta do srede 6. marta u Omladinskom centru CK13.

“Uz želju da se zajednički pripremimo za ovogodišnji 8. mart, Međunarodni dan žena, ovim ciklusom pokušaćemo da vam prikažemo delić širokog dijapazona ženskog, filmskog i umetničkog stvaralaštva. Pozivamo vas da nakon projekcija ostanete sa nama na neformalnoj diskusiji o filmovima”, poručuju organizatori Art bioskop CK13 i Infoteka CK13.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Urednica ciklusa je Lidija Sredojević.

PROGRAM

Ponedeljak, 4. mart

Od 20h – “Ja ti on ona” (Je Tu Il Elle, Chantal Akerman, 1974, 86′)

Debitantski narativni film čuvene rediteljke prati mladu usamljenu devojku koja traći dane u jednoj sobi. Ali ko smo onda ja, ti, on i ona?

Utorak, 5. mart

Od 20h – “Zagonetke sfinge” (Riddles of the Sphinx, Laura Mulvey i Peter Wollen, 1977, 92′)

Eksperimentalni film jedne od najbitnijih filmskih kritičarki Lore Malvi (i njenog muža) tematizuje emancipujuće žensko iskustvo, kako u životu jedne majke tako i u pogledima Malvijeve ka onome što žensko filmsko stvaraštvo može biti.

Sreda, 6. mart

Od 20h – “Sambizanga” (Sarah Maldoror, 1972, 102′)

Još jedan debitantski igrani film, ovaj put čitave države – Angole. Pratimo Dominguša, njegove saborce i njegovu ženu u borbi sa opresujućim kolonizatorskim sistemom.

Izvor: 021.rs
Foto: CK13