Početna Kultura Predstava “Čorba od kanarinca” gostuje u Novom Sadu

Predstava “Čorba od kanarinca” gostuje u Novom Sadu

0

Predstava “Čorba od kanarinca” Zvezdara teatra odigraće se u Svečanoj sali NIS-a 12. aprila u 20 časova.

Ljubomir Bandović i Mina Lazarević gostovaće u Novom Sadu sa predstavom “Čorba od kanarinca” povodom 10 godina izvođenja predstave.

O predstavi:

“Jeca i Meda se vole. Vole se već trinaest godina, iskreno i potpuno. Jeca želi da se venčaju da bi se voleli još više. Meda nikako ne želi da se venčaju, kako se posle ne bi voleli manje. Pet minuta pred zakazan termin u opštini, njih dvoje pronalaze kompromis – u tih pet minuta će se igrati braka, videti kako im ide i onda odlučiti.”

Reč reditelja:

“Kroz ovaj jednostavan, duhovit zaplet, Miloš Radović se maestralno poigrava svim arhetipskim situacijama koje nosi jedan muško-ženski odnos. Autor uspeva nemoguće – da krivicu i zasluge podeli na ravne časti, pritom vešto i oprezno igrajući na tankoj ivici između dinamične komedije i nežne melodrame.

Ova, druga po redu beogradska postavka “Čorbe od kanarinca” donosi jedno savremeno čitanje Radovićevog teksta iz’98, prilagođeno današnjim parovima i njihovim mukama. Ipak, ono što je van vremena jeste taj stalni sukob između optimiste i pesimiste, entuzijaste i “hejtera”, zanesenjaka i pragmatičara, romantika i cinika.

Taj sukob uopšte i ne bi bio toliko smešan i zabavan, da to dvoje večitih protivnika nisu neizlečivo zaljubljeni jedno u drugo. Na kraju krajeva, “Čorba od kanarinca” jeste komad o ljubavi.”
Miloš Koprivica

Po tekstu Miloša Radovića u režiji Staše Koprivice predstava je premijerno izvedena na sceni Zvezdara teatra u februaru 2013. godine i ima više od 150 izvođenja na pozorišnim scenama u zemlji i inostranstvu

Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Gigstix-a, kao i preko sajta ove prodajne mreže, po ceni od 1500 dinara za parter, ili 1300 dinara za balkon.

Foto: Vukica Mikača