Početna Kultura Predstava ”One”, rediteljke Mie Knežević u Srpskom narodnom pozorištu

Predstava ”One”, rediteljke Mie Knežević u Srpskom narodnom pozorištu

0

Predstava “One”, autorski projekat mlade rediteljke Mie Knežević i glumica Jelene Đulvezan i Mine Cocić, nastao u koprodukciji Akademije umetnosti u Novom Sadu i Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” Zrenjanin, biće izvedena u utorak, 16. aprila u Srpskom narodnom pozorištu od 21 sat.

Dramski tekst je nastao kao odgovor na bavljenje pitanjem o ženskom identitetu danas. „Ona” je pretpostavka jedne psihološke linije, i lik Hane je rezultat prikupljanja različitih ispovesti. S obzirom na to da je glavni lik u drami tridesetogodišnja žena, ova drama se tematski bavi krizom ženskog identiteta, završetka jedne faze života i ulaska u novu. Predstava govori o razumevanju i nerazumevanju sebe. O izlasku iz mlakog transa svakodnevice i ulasku u svoj unutrašnji svet. O razumevanju stvari koje izgledaju samorazumljive. O kontaktu sa sobom. O otkrivanju i sagledavanju sopstvenog života.

Uloge tumače Alisa Lacko i Jelena Đulvezan.

Ova predstava na Ex teatar festu u Pančevu 2015. proglašena je najboljom predstavom, a iste te godine na Festivalu duodrame u Topoli 2015. ponela je nagradu za najbolju predstavu i najbolju ženksu ulogu festivala.

Premijera predstave bila je 5. aprila 2014. na 12. TKT festivalu akademskog teatra u Tuzli.

Autor: NsHronika
Foto: Nikola Jelenković