Početna Kultura Premijera predstave “Svet mogućnosti” u subotu u Srpskom narodnom pozorištu

Premijera predstave “Svet mogućnosti” u subotu u Srpskom narodnom pozorištu

0

Predstava “Svet mogućnosti”, čiji je autor i reditelj Haris Pašović biće premijerno izvedena u subotu, 6. aprila, u Srpskom narodnom pozorištu.

Predstava govori o životu dece i ljudi sa autizmom i cerebralnom paralizom, kao i o životima članova njihovih porodica, o institucijama koje su deo njihovih života, njihove svakodnevice, o izazovima sa kojima se susreću.

U predstavi igraju: Gordana Đurđević Dimić, Lidija Stevanović, Sanja Ristić Krajnov, Jelena Antonijević, Mina Pavlica, Marija Feldeši, Milan Kovačević, Marko Savković, Vukašin Ranđelović, Aljoša Đidić, Aleksandar Sarapa, Rade Perović.

“Jedna reč koja mi je stalno, tokom rada na ovoj predstavi, bila pred očima je – odgovornost”, kaže glumac Marko Savković.

“Razmišljao sam koliko mi moramo pristupiti ovoj predstavi na jedan odgovoran i specifičan način. Pokušali smo da otvorimo taj svet mogućnosti, po mom mišljenju, na neki poseban, zanimljiv i maštovit način”, navodi on.

Premijera predstave “Svet mogućnosti” je u subotu, 6. aprila, od 19.30h, na sceni “Pera Dobrinović”, a prva repriza je u utorak, 9. aprila.

Nakon premijere u Novom Sadu, predstava će se izvoditi i u gradovima partnerima – Sarajevu, Zagrebu i Budvi.

Projekat je rađen u saradnji Srpskog narodnog pozorišta, Centra East – west iz Sarajeva, Grada teatra Budva i Plesnog centra Tala.

Izvor: 021.rs
Foto: Arhiva