Početna Kultura Promocija knjiga novinara Perice Đakovića

Promocija knjiga novinara Perice Đakovića

0

“Morački jasnovidac” i “Hristos se rodi” naslovi su knjiga autora i novinara Perice Đakovića, koje su u organizaciji Društva članova Matice srpske iz Crne Gore i Matice srpske, promovisane u toj ustanovi kulture.

Prvi naslov “Morački jasnovidac”, donosi čitalačkoj publici razgovore novinara Perice Đakovića sa blaženopočivšim mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem, dok su njihovi višegodišnji božićni intervjui sabrani pod naslovom “Hristos se rodi”.

Obe knjige, koje su nastajale u prethodnih 15-ak godina, po mišljenju književnika Budimira Dubaka“predstavljaju dragoceno svedočanstvo o živom i nepresušnom istočniku vere i bogonadahnute misli mitropolita Amfilohija, a Đaković ističe da tim knjigama obeležava vrhunac novinarske karijere, duge 4 decenije.”

Predsednik Matice srpske Dragan Stanić, ovom prilikom, rekao je da je u razgovorima mitropolit Amfilohije mogao da kaže ono što možda ne bi napisao.

Možemo reći da je objavljivanje intervjua Perice Đakovića sa mitropolitom Amfilohijem svojevrsna aktuelizacija mitropolitovih dalekovidih vizija, koje su se temeljile na dubokom poznavanju istorije i sudbine srpskog naroda.

Izvor: RTV.rs
Foto: RTV prtsc