Početna Gradske teme Licitacija za zakup prodajnih mesta na novosadskim pijacama i Kvantašu

Licitacija za zakup prodajnih mesta na novosadskim pijacama i Kvantašu

0

Javna licitacija za davanje u zakup slobodnih poslovnih prostora na pijacama u Novom Sadu i javna licitacija za davanje u rezervaciju slobodnih prodajnih mesta na Kvantaškoj pijaci održava se danas. Licitacija je počela u 10 sati, u prostorijama Javnog komunalnog preduzeća “Tržnica” Novi Sad.

“Svi nasi zakupci, pravna lica koja imaju prava da učestvuju u licitacijama koje organizuje JKP Tržnica NS, uglavnom su upoznati sa uslovima. Mogu biti naši postojeći zakupci, koji nemaju dugovanja prema Tržnici, odnosno redovno izmiruju obaveze. Uslov je i da imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo ili da su registrovani kao pravno lice. Jedan od uslova za učesce na licitaciji je i plaćanje kaucije koje je odredjeno u odnosu na početnu vrednost licitiranog iznosa”, navela je Ana Pataki – JKP Tržnica.

Danas se održava i licitacija za rezervaciju za davanje u zakup prodajnih mesta na Kvantaškoj pijaci.

Prema rečima Ane Pataki interesovanje zakupaca-trgovaca je veliko, visok je stepen pounjenosti poslovnih objekata na svim pijacama. Početna cena za kauciju ide od 10000 dinara.

U narenom periodu čekaju nas razne manifestacije na novsadskim pijacama. Već 3. marta na Ribljoj pijaci nastavlja se “Noćni bazar”.

Ovaj događaj tradicionalno okuplja preduzetnike, umetnike i male proizvođače, koji prodaju svoje domaće proizvode.

Izvor: RTV.rs
Foto: RTV.rs