Početna Kultura Prva “radio bitka” u Evropi

Prva “radio bitka” u Evropi

0

o radio

O radio će u nedelju 15. februara, u 20 časova, učestvovati u programu “Radio Battle” a pored striminga na portalu www.oradio.rs, bitku ćete moći da slušate i u prenosu na frekvenciji Prvog programa Radio Novog Sada.

Radio-televizijska stanica RAI, radio 2, pokrenula je ideju o zajedničkom radijskom programu evropskih radio stanica, u kojem će se “voditi bitka za slušaoce”. Sledeći evropske vrednosti, Radio Televizija Vojvodine, sa armijom O radija, biće učesnik prve “radio bitke” u Evropi.

Takmičenje će trajati sat vremena, a u tom periodu di-džejevi će emitovati muziku iz svoje zemlje. Slušaoci širom Evrope moći će da glasaju isključivo putem tvitera, uz haštag #radiobattleRS, za pesmu koja im se više dopadne.

Komandanti O armije biće voditeljski dvojac Aleksandar Mladenović i Sofija Balać.

Sudije i kontrolori biće u domaćinskom studiju u Milanu, odakle će Filipo Solibelo, komunicirati sa takmičarima, a ceo program biće na engleskom jeziku.

Pobednik ovog jedinstvenog događaja učestvovaće u finalnom programu koji će biti održan u Milanu, u okviru evropske konferencije “RadioDays Europe”.

Autor: NsHronika.rs