Početna Kultura Šarlota Rempling večeras na sceni Srpskog narodnog pozorišta

Šarlota Rempling večeras na sceni Srpskog narodnog pozorišta

0

Čuvena engleska glumica Šarlota Rempling gostuje večeras, 12. oktobra, u Novom Sadu sa predstavom “Šekspir/Bah”.

Ovom predstavom poznatog pozorišta Pitera Bruka “Théâtre des Bouffes du Nord” iz Pariza biće zatvoreno ovogodišnje deseto izdanje Šekspir festivala.

Produkcija “Šekspir/Bah” predstavlja sonete Vilijama Šekspira i muzičke svite Johana Sebastijana Baha, koje izvode Šarlota Rempling i violončelistkinja Sonja Vider Aterton, koja je i režirala predstavu.

“Hteli smo da izbegnemo da se Bahova dela i Šekspirovi soneti slušaju odvojeno. Želeli smo da stvorimo intimnost i jedno putovanje kroz priču”, rekla je o predstavi Sonja Vider Aterton.

“Zadovoljstvo mi je što imamo priliku da zatvorimo festival ovom predstavom”, izjavio je Nikita Milivojević, selektor i direktor Šekspir festivala, i dodao da je ovaj susret planiran skoro dve godine.

Šarlota Rempling poznata je po brojnim filmovima, od Lukina Viskontija do Fransoa Ozona. U oblasti muzike, violončelistkinja i kompozitorka Sonja Vider Aterton takođe zauzima istaknuto mesto.

Susret Vilijama Šekspira i Johana Sebastijana Baha je njihova druga saradnja. Predstava je premijerno izvedena 8. marta 2022. u pariskom pozorištu “Théâtre des Bouffes du Nord”.

Godine 2013. dve umetnice su već spojile svoje talente predstavom “Danses nocturnes” koja kombinuje poeziju i književnost, kroz svite za violončelo Bendžamina Britena i tekstove pesnikinje Silvije Plat.

Predstava “Šekspir/Bah” biće izvedena u Srpskom narodnom pozorištu večeras, 12. oktobra, od 20 časova.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay