Početna Kultura Solistički koncert talentovane Lane Zorjan u Kulturnoj stanici Eđšeg

Solistički koncert talentovane Lane Zorjan u Kulturnoj stanici Eđšeg

0

Lana Zorjan, dvanaestogodišnja violinistkinja iz Novog Sada, održaće svoj solistički koncert u Kulturnoj stanici Eđšeg, 13. marta sa početkom u 18 časova.

Lana će na koncertu prvo svirati svoju kompoziciju, zatim drugi i treći stav Vijenjavski koncerta, poljskog kompozitora i jednog od najvećih violinista posle Paganinija. Nakon kratke pauze izvešće muziku iz filma “Poštar” i Koncertnu polonezu D dur. Za kraj, Lana će odsvirati trio dve violine i harfa.

– Dragi moji sugrađani, poslednji put sam pred publikom u Novom Sadu svirala pre tačno godinu dana. Zbog epidemije mnogi koncerti su otkazani i ja sam svirala u međuvremenu pred mnogim kamerama, ali svaki put u praznoj sali. Konačno imam priliku da pokažem svoj rad i napredak pred vama i doživim taj nezamenljiv osećaj nastupa pred svojim najdražima, pred Novosađanima. Čast mi je i posebno zadovoljstvo da vas pozovem da nas obradujete i svojim prisustvom uveličate moj solistički koncert u Kulturnoj stanici Eđšeg – rekla je Lana Zorjan.

Lanu će na klaviru pratiti Milena Buča-Milošević, a gosti na koncertu biće Simona Deretić na violini i Marija Zoroja na harfi.

Izvor: NSUzivo
Foto: Promo / KS Eđšeg