Početna Kultura Sutra na Štrandu počinju “Filmske priče” sa Vojom Brajovićem

Sutra na Štrandu počinju “Filmske priče” sa Vojom Brajovićem

0

Sutra, 16. avgusta, ljubitelji sedme umetnosti imaće priliku da prisustvuju drugim po redu “Filmskim pričama” na Štrandu. Ovog puta filmsku priču će ispričati naš proslavljeni glumac Voja Brajović.

Tvorac ove tribine je sociolog i novinar radija Novi Sad Milan Rakić. On je u razgovoru za Radio Novi Sad otkrio otkud ideja za takvim pričama i kako je sve počelo.

“Mi smo to počeli skromno, bez velike pompe. Radoslav Zelenović je bio prvi gost, i ovom prilikom mu se još jednom zahvaljujem što je pristao da dođe tog 10. jula, na dan rođenja Pavla Vujisića. Veče je bilo lepo i dosta posećeno, a Zelenović je na kraju razgovarao i sa publikom. Nakon te tribine žena koja je radila na organizaciji iz Gradske bibilioteke predložila mi je da ‘Filmske priče’ budu i u avgustu. S obzirom da jako volim jugoslovensku kinematografiju, odmah sam kontaktirao Voju Brajovića koji je pristao da sutra, 16. avgusta, u 20 časova bude gost u Dunavskoj biblioteci na Štrandu”, objašnjava naš kolega Milan Rakić.

“Voja Brajović je odrastao i prve glumačke korake napravio u Valjevu. Glumu je započeo u Abraševiću, u dobro poznatom pozorištu. Kasnije je upisao Akademiju kod Predraga Bajčetića. Vrlo brzo je ostvario ulogu u dobro poznatoj predstavi “Odbrana Sokratova i smrt” sa Ljubom Tadićem, zatim “Šešir profesora Koste Vujića” gde je igrao sa Pavlom Vujisićem….”, dodaje naš sagovornik.

Izvor: rtv.rs/Ljiljana Šašić
Foto: PrtSc/Facebook/Gradska biblioteka u Novom Sadu