Početna Kultura Svake subote porodični dan u Galeriji Matice srpske

Svake subote porodični dan u Galeriji Matice srpske

0

Porodični dan u Galeriji Matice srpske, pod nazivom “Avanture za velike i male”, održaće se svake subote do kraja juna u ovoj ustanovi kulture.

Ovaj program odvijaće se svake subote u junu od 10 do 18 časova.

“Avantura za velike i male” predstavlja novi program u Galeriji Matice srpske, namenjen porodicama. Poučeni iskustvima tokom prethodnih meseci koji su nas usmerili na bližnje, podstakli na prisnost i ponovo ukazali na vrednosti porodice, u ovoj ustanovi su odlučili da nastave da neguju ovu povezanost i pokrenuli poseban porodični dan.

Roditelji, staratelji, bake i deke sa decom, koristeći specijalni porodični vodič, kroz igru uloga i zanimljive igre, zadatke i različite tematske celine otkrivaće priče o umetnicima i umetničkim delima koja se čuvaju u Galeriji Matice srpske.

Ulaznica za celu porodicu iznosiće simboličnih 150 dinara.

Raspored igraonica:

13. jun – Umetnost na “bečki način” – Poslušajte umetničke priče o carskom Beču, središtu nekadašnje imperije porodice Habzburg. Saznajte kako je Uroš Predić tokom svojih studija u Beču naslikao jednu od najslađih portreta u srpskoj umetnosti.

20. jun – Začarani magijom Pariza – Srpski umetnici, oduševljeni Gradom svetlosti – Parizom, često su tamo odlazili, učili, družili se i slikali. Zahvljujući njihovim delima, upoznajte se s kulturnim nasleđem i znamenitostima grada.

27. jun – Na čizmu liči, umetnošću se diči – Italija je u celom svetu poznata po umetničkim delima i divnim građevinama, zbog čega su je rado posećivali i srpski umetnici kako bi usavršili svoje slikarsko umeće. Otkrijte na kojim umetničkim delima su prikazani italijanski gradovi i zamišljajte da šetate ulicama uživajući u lepoti i ukusima Italije.

Ukoliko vam se dopadne ova avantura, uz pomoć aplikacije “Doživi umetnost” možete na drugačiji način istražiti i upoznati dela iz Galerijske kolekcije. Aplikacija je dostupna u Google Play prodavnici, kao i na tablet računarima u Galeriji.

Izvor: 021
Foto: GMS