Početna Aktuelno “Najlepša bašta Novog Sada“: Baštovanstvo kao vrsta hobija

“Najlepša bašta Novog Sada“: Baštovanstvo kao vrsta hobija

0

Akcija “Najlepša bašta Novog Sada“, koja je prošle godine prvi put uspešno realizovana, nastavlja se i ovog proleća u Novom Sadu.

Medijski pokrovitelji su kompanija Color Media Communications, list “Dnevnik” i Novosadska TV, a od ove godine akcija se organizuje u saradnji i sa Francuskim institutom u Novom Sadu.

Danas vam predstavljamo baštu Nade Nešević iz Novog Sada, koja u svom vrtu gaji brojne biljke. Tu su razne vrste četinara i zimzelenih biljaka, lišćarko drveće i šiblje, ali i perene, puzavice i sezonsko cveće. Nada najviše vodi računa o bašti, ali joj rado pomaže i suprug Anđelko. Oboje veoma uživaju u negovanju svog vrta i veliki su ljubitelji baštovanstva koje za njih predstavlja vrstu hobija.

Bašta je najlepši kutak svakog doma i zato vas pozivamo da pokažete vašu baštu na koju ste tako ponosni, a da pri tome osvojite vredne nagrade (seme, sadnice, saksije i drugo).

Žiri će, kao i prethodne godine, činiti poznate ličnosti, stručnjaci iz oblasti hortikulture i predstavnici medija.

Vaše predloge možete slati do 15.06. putem mejl adrese: najlepsabasta@gmail.com, a sve predloge ćemo objaviti u našim medijima (“Dnevnik” – dnevnik.rs, Novosadska TV, nshronika.rsnadlanu.com).

Podsećamo, prošlogodišnja pobednica bila je Elizabeta Carević iz Sremske Kamenice, koja je osvojila vikend-putovanje u Opatiju u hotelu “Grand hotela Adriatic”.

Sponzor akcije je AMS osiguranje.

Foto: Privatna arhiva