Početna Kultura U Novom Sadu osnovan Savez kulturno-umetničkih društava Srbije

U Novom Sadu osnovan Savez kulturno-umetničkih društava Srbije

0

Vanja Vucenovic (2)

Član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović prisustvovao je osnivačkoj sednici Saveza kulturno-umetničkih društava Srbije. Inicijativu za formiranje Saveza, kojem je sedište u Novom Sadu, pokrenuli su predstavnici velikih kulturno-umetničkih društava iz Srbije, a sa ciljem ostvarivanja zajedničkih interesa pred institucijama države i međunarodnim institucijama sa kojima po prirodi svoje delatnosti imaju stalne kontakte i saradnju. Inicijativu je potpisalo 38 kulturno-umetničkih društava, a za predsednika predsedništva Saveza izabran je Milorad Lonić predsednik KUD “Železničar” iz Novog Sada.

Vanja Vucenovic (3)

Ponosan sam što je inicijativa za osnivanje Saveza potekla iz Novog Sada, koji baštini dugu tradiciju negovanja folklora, i predstavlja dobar primer kako lokalna samopurava treba da pomaže rad kulturno-umetničkih društava. Grad Novi Sad svestan je značaja kulturno-umetničkih društava za očuvanje tradicije, i nastaviće da podržava stvaralaštvo sve većeg broja kulturno-umetničkih društava na teritoriji Novog Sada – istakao je Vanja Vučenović.

Vanja Vucenovic (1)

Savez će delovati kao koordinator i reprezent zajedničkih programskih, pre svega umetničkih i kulturnih ciljeva, ali i društveno-vaspitnih koji su usmereni prema mladima, a sa osnovnom svrhom poboljšanja položaja kulturno-umetničkih društava.

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad