Početna Danas u gradu Bazeni na Sajmištu kupače dočekuju u novom ruhu

Bazeni na Sajmištu kupače dočekuju u novom ruhu

0

Otvoreni bazeni SC “Sajmište”, omiljeno kupalište Novosađana, dobijaju savremen izgled. Sportsko-poslovni centar “Vojvodina”, popularni Spens, ove godine u izgradnju nove garderobe, modernih ženskih i muških toaleta, kao i toaleta za invalide, ulaže 12,4 miliona dinara.

Uređuje se i prostor za tuševe, zatim hodnik koji ih povezuje, kao i tri svlačionice za potrebe sportskih ekipa. Biće izgrađena i nova garderoba sa 130 kasetnih ormana, klupama i ogledalima.

Ceo prostor će dobiti novu vodovodnu, kanalizacionu i elektroinstalaciju kao i instalacije za ugradnju solarnog kolektora, čija se postavka planira u sledećoj fazi.

Veliki broj Novosađanki obradovaće i izgradnja prostora za previjanje beba.

– Uređenje bazena na Sajmištu vrlo je važan projekat jer taj kompleks tokom leta poseti više od 80.000 kupača – rekao je direktor Spensa Milan Jarić.

Kaže da je među njima je i veliki broj turista.

– Naša dužnost je da taj važan gradski resurs uredimo u skladu s interesima Novosađana, Novog Sada i njegovih gostiju. Sve aktivnosti sprovodimo u saradnji s Gradom Novim Sadom. Ugovor je potpisan na početku aprila, a rok za završetak radova je 45 dana. Takođe, prošle godine smo s 8,3 miliona, dinara dobijenih na konkursu Ministarstva trgovine i turzima, finansirali kompletno uređenje svih prilaznih staza i instaliranje novih, savremenih tuševa – veli Jarić.

Radi se, navodi Jarić, i kompletna adaptacija i sanacija platoa od 500 kvadrata od blagajne do objekta. Osim toga, Spens će, po njegovim rečima, ove godine uvesti i novi sistem naplate karata na Sajmištu, ali i na zatvorenim bazenima i u Ledenoj dvorani.

– Ugrađivanje naplatnih barijera unaprediće poslovanje Spensa jer će omogućiti bolju kontrolu i naplatu ulaznica. Novac je obezbeđen iz budžeta Grada Novog Sada kao kapitalna subvencija. Postupak nabavke je u toku – navodi Jarić.

U SC “Sajmište” će se i ove godine održati manifestacija “Leto na bazenu”.

– Program podrazumeva dnevno angažovanje posetilaca od utorka do subote po slobodnom izboru u sledećim sportovima: odbojka, badminton, mali fudbal, ruska kuglana i stoni tenis – pojasnila je Spensova saradnica za odnose s javnošću Slobodanka Brankov.

Kaže da će pokušatio da najmlađim posetiocima, koji su najbrojniji na otvorenim bazenima SC “Sajmište”, približe sport i time doprinesemo stvaranju zdravih životnih navika, razvoju rekreativnog sporta, većem angažovanju dece u sportu, negovanju istinskih sportskih vrednosti, kulturnog i civilizovanog ponašanja na sportskim objektima.

Kupališna sezona na bazenima “Sajmišta”, ukoliko vremenske prilike budu dozvolile, počinje 8. juna, a sedam dana kasnije vrata će otvoriti i otvoreni bazen na Spensu.

Izvor: Dnevnik
Foto: Ilustracija/Pixabay