Početna Danas u gradu Besplatan parking i gradski prevoz tokom vikenda

Besplatan parking i gradski prevoz tokom vikenda

0

Svi građani i građanke koji danas i u nedelju budu koristili gradski prevoz u Novom Sadu neće morati da ga plate. Osim toga, parkiranje će u subotu i nedelju, 24. i 25. novembra, u Novom Sadu biti besplatno.

Povod je obeležavanje stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata i prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Kako poručuju iz Gradske kuće, biće besplatan i ulaz u Muzej grada Novog Sada, na kulturne manifestacije i sve programe.

Zbog proslave će biti zabranjen saobraćaj u nekim ulicama u centru, a danas će u periodu od 20.30 do 21.15 časova privremeno biti ukinuto autobusko i taksi stajalište u Uspenskoj ulici.

Kako je saopšteno iz JGSP “Novi Sad”, linije 1, 3, 5 i 8 u smeru prema Temerinskoj i Kisačkoj ulici u navedenom periodu ne zaustavljaju se ispred SNP, već na sledećem stajalištu. A linije 12 i 14 će se zaustavljati na terminalu u Šafarikovoj ulici, gde iščekuju vreme za naredni polazak.

Saobraćaj će biti zabranjen u ulicama Gimnazijskoj, Miloša Bajića, Daničićevoj, Kosovskoj i na Trgu Republike, 25. novembra u periodu od 7 do 16 časova. Privremena zabrana parkiranja vozila određena je u Dunavskoj ulici, od Ulice Žarka Vasiljevića do Ulice Ive Lole Ribara od 22 časa 24. novembra, do 16.30 časova narednog dana.

Iz Gradske kuće navode da je privremeno parkiralište za autobuse određeno u krajnjoj desnoj saobraćajnoj traci sa obe strane kolovoza na Keju žrtava racije kao i na Beogradskom keju 25. novembra u periodu od 7 do 16 časova.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay