Početna Danas u gradu Dečija opera “Šumska kraljica” u okviru Zmajevih dečjih igara

Dečija opera “Šumska kraljica” u okviru Zmajevih dečjih igara

0

U okviru programa Zmajevih dečjih igara danas, u 18 časova, u Kulturnoj stanici “Liman”, biće izvedena jedina opera u Evropi koju izvode deca, pod imenom „Šumska kraljica“, kompozitora Franjа Štefanovića.

Učenici Muzičke škole “Isidor Bajić” vredno spremaju operu za decu „Šumska kraljica“. Ovo scensko vokalno – instrumentalno delo osim umetničke vrednosti ima i edukativni karakter.

„Za mene ova opera znači to što sam shvatila da postoji mnogo drugačijih ljudi i da treba mišljenje drugih da prihvatamo i da prosto treba maštati, to je čarolija mladosti”, ističe Hristina Anđelković.

„Puno mi znači zato što najmlađa publika jeste i najkritičnija publika tako da jako mi je drago kada završim i vidim osmehe na njihovim licima“, dodaje Lana Radović.

„To mi je prvi put da igram operu, jako sam ponosan, spremamo se od januara, Moja uloga je Dinko, on je mlađi brat od Ružice koji je na početku zaspao i onda traži kasnije Ružicu, misli da se izgubila“, rekao je Boris Vodnik.

„Celokupno iskustvo mi je bilo zanimljivo, nikad nisam pratila operu, naučila sam da sarađujem sa ljudima kako treba da se svira u različitim situacijama“, rekla je Ana Mat.

Pod dirigentskom palicom profesorke Ane Kovačić, i u režiji pozorišnog reditelja Igora Pavlovića, ova opera se uspešno izvodi već 7 godina širom Srbije ali i u regionu.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay