Početna Danas u gradu Stanovnici Telepa traže zbor građana zbog izgradnje vijadukta u produžetku Bulevara Evrope

Stanovnici Telepa traže zbor građana zbog izgradnje vijadukta u produžetku Bulevara Evrope

0

Građani MZ Nikola Tesla – Telep žele da iniciraju zbog građana povodom izgradnje vijadukta koji bi se već sa Bulevara Evrope izdizao ka novom mostu preko Dunava.

Oni ističu da je Plan izgradnje mosta sa ovakvim vijaduktom donesen prošle godine, a da građani nisu imali nikakvu priliku da izraze svoje mišljenje o tom rešenju.

– Vijadukt koji bi prolazio na samo par metara od naših prozora doneo bi nam dodatnu buku i zagađenje. Takođe, ovaj vijadukt bi obezvredio cene naših nekretnina uz Bulevar Evrope, jer niko ne želi da živi praktično pored autoputa. Ovaj most sa vijaduktom gradski čelnici nazivaju “obilaznicom”. Nama nije jasno kako saobraćajna obilaznica može da prolazi kroz najgušće naseljen deo grada – pitaju se Telepčani i dodaju:

– Želimo da naglasimo da se ne protivimo izgradnji mosta preko Dunava. Novi mostovi su potrebni Novom Sadu, ali nam je problematičan vijadukt u dužini od kilometar i po. Smatramo da je moguće napraviti i manji most kod kog bi prilaz mostu bio kraći i ne bi bio napravljen na štetu našeg kvaliteta života.

U toku je prikupljanja potpisa za iniciranje zbora, a kako se navodi u saopštenju, mnoge komšije su rekle da su već oglasile stan na prodaju ili da planiraju da se sele jer “ne žele život u ovakvim uslovima”.

Građani koji su protiv izgradnje vijadukta će narednih dana predati zahtev za sazivanje zbora, a mesna zajednica ima rok od 30 dana da ga sazove.

– Treba da naglasimo da je zbor legitiman samo ako se na njemu pojavi bar 50 građana sa mestom prebivališta u mesnoj zajednici (MZ Nikola Tesla – Telep) i zato je važno da se komšije na ovaj zbor odazovu u što većem broju. Ovo je možda poslednja prilika da poručimo gradskim čelnicima šta mislimo o vijaduktu i da pokušamo da sprečimo njegovu izgradnju. Kada dobijemo informaciju o datumu zbora, informisaćemo komšije o tome – navodi se u saopštenju koje potpisuje Bojana Bodroža, stanovnica MZ Nikola Tesla

Na zbor će biti pozvani predstavnici vlasti, Gradske uprave za građevinasko zemljište i investicije i JP “Urbanizma” da bi poruka “stigla onima koji ovakve odluke donose u naše ime, a bez konsultacija sa nama”.

Izvor: mojnovisad.com
Foto: Wikipedia