Početna Danas u gradu Tribina “Sačuvajmo Limanski park” danas na ulazu u park

Tribina “Sačuvajmo Limanski park” danas na ulazu u park

0

Savez za Srbiju organizuje tribinu “Zaustavimo ekocid – sačuvajmo Limanski park” danas, 21. septembra, u 18 časova.

Kako najavljuju, razgovor sa građanima biće kod ulaza u park na uglu Bulevara oslobođenja i Ulice Narodnog fronta.

Na tribini će govoriti univerzitetska profesorka dr Mirjana Miloradov, doktorantkinja Ivana Krtolica i novinarka Ivana Stojanović.

Skupština grada donela je u utorak odluku da se krene sa izradom plana detaljne regulacije Limanskog parka, a prethodnih meseci organizovan je niz protesta i peticija građana zbog seče drveća ne samo na Limanu, nego i u drugim delovima Novog Sada.

Mada se u predlogu plana Limanskog parka ne navodi šta se planira, za očekivati je da će se oslanjati na ranije doneti plan Limana kojim se predviđa da u parku nikne poslastičarnica od više stotina kvadrata i da se dodaju drugi sadržaji, pored postojećeg dečijeg igrališta i skejt parka. To je potvrdio i zamenik gradonačelnika Srđan Kružević, koji je rekao da plan, koji će ići na javni uvid, predviđa gradnju adrenalin parka, uređenje skejt parka, rušenje postojećih baraka na površini od 1.000 kvadrata i na njihovom mestu izgradnju objekta od 300 kvadrata za potrebe Gradskog zelenila, koje održava park, kao i izgradnju poslastičarnice od 300 kvadrata.

Dodajmo i da su prethodnih meseci Limanci postavljali i pitanja o legalnosti radova na gradnji basket terena, zip lajna i drugih sadržaja u parku, jer nije postojao važeći regulacioni plan.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay