Početna Politika Ambasador Slovenije posetio vladu Vojvodine

Ambasador Slovenije posetio vladu Vojvodine

0


Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ambasador Republike Slovenije u Republici Srbiji Iztok Jarc, ocenili su prilikom današnjeg susreta da je intenziviranje kontakata kroz privrednu saradnju u obostranom interesu.

Mirović i Jarc su na sastanku u Pokrajinskoj vladi razgovarali o mogućnostima unapređenja saradnje, posebno u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, a istaknuto je da prostor za saradnju postoji i u oblasti kulture, kroz direktno povezivanje ustanova kulture.

Ambasador Jarc je naglasio da Slovenija ima tradicionalno dobre odnose sa Srbijom, koji su isto tako dobra osnova i za privrednu saradnju. On je dodao da je broj srpskih investicija u Sloveniji u porastu, i pozvao kompanije iz Srbije i AP Vojvodine da aktivnije posluju u toj zemlji.

Jarc je još istakao i da je za Sloveniju interesantna razmena iskustava koje Novi Sad ima kao nosilac titula Omladinske prestonice 2019 i Evropske prestonice kulture 2021.

Tokom susreta razgovarano je i o ideji da se na jesen organizuje susret srpskih i slovenačkih privrednika, koji će dodatno unaprediti ekonomsku saradnju i omogućiti povezivanje investitora i kompanija u različitim oblastima privrednog delovanja.

Izvor: Pokrajinska vlada
Foto: Pokrajinska Vlada